Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
0 komentara

Hit na 24sata: Klikni i pogledaj Magellijevu predstavu 'Žena'...

Dramaturginja je Željka Udovičić Pleština, a u glavnim ulogama poznata imena dramskog ansambla HNK - Livio Badurina, Lana Barić, Nikša Kušelj, Milan Pleština, Zijad Gračić, Goran Grgić, Iva Mihalić, Ana Begić...

Foto: HNK
0 komentara

Ako ste propustili premijere, predstave su vam i dalje dostupne na web stranici #zajedno24sataYouTube kanalu i portalu 24sata

Predstava Josipa Kosora 'Žena' u režiji Paola Magellija bit će dostupna na raznim kanalima brojnim ljubiteljima kazališta.

Kao nastavak suradnje 24sata sa zagrebačkim Hrvatskim narodnim kazalištem te snimateljskom i tehničkom podrškom Croatia Filma, večeras u 20 sati na 24sata.hr te na našem YouTube kanalu prijenos počinje u 20 sati.

POGLEDAJTE VIDEO:

U jednoj kavani u Dalmaciji dvojica se muškaraca nadmeću za kartaškim stolom, ulozi rastu, a na kraju jedan muškarac polaže novac, a drugi kao ulog daje vlastitu ženu.

U majstorski ocrtanom nadmetanju te dvojice saznaje se pozadina cijelog sukoba u koji je uključena i legenda o zločinima njihovih pradjedova, iako je zapravo riječ o njihovu obračunu.

Foto: HNK

U drugoj kavani, u Parizu, gradu svjetlosti, nije posrijedi samo borba za lijepu ženu, nego je to i sukob Europe i Amerike, odnosno sraz materijalizma i idealizma. Žena na kraju sama odluči pripasti Amerikancu kako bi izvukla siromašne umjetnike iz neugodne situacije, koji su optuženi za krađu. U dva dramska teksta, 'Ženi' i 'U café du Dôme', objedinjenim pod naslovom Žena Kosor istančano psihološki nijansira svoje likove, no ne bježi ni od svijeta oko sebe najavljujući buduće ratove i bolesti čovječanstva.

Pitanja koja autor postavlja nose u sebi neke od dilema današnjeg vremena. Ne samo zbog pandemije korone nego jer preispituje kompromis kao uvjet života.

Foto: HNK

Predstava je prepuna začudnih elemenata, od scenografije do kostima i glazbe, a glumačke kreacije izazvale su veliko odobravanje i kritike i publike.

- Magellijev rad s ansamblom donosi pred nas posve nove dosege i kvalitete doslovce svih okupljenih glumačkih umjetnika - pisala je oduševljeno kritika.

Foto: HNK

Dramaturginja je Željka Udovičić Pleština, a u glavnim ulogama je niz poznatih imena dramskog ansambla HNK – Livio Badurina, Lana Barić, Nikša Kušelj, Milan Pleština, Zijad Gračić, Goran Grgić, Iva Mihalić, Ana Begić, Dora Lipovčan…

Predstave na YouTube kanalu nisu namijenjene komercijalnoj upotrebi, emitirat ćemo ih u edukacijske, humanitarne, ali i zdravstvene svrhe u suradnji s HNK Zagreb i Croatia filmom. Naime, svaka izolacija koja podrazumijeva drastično reduciranje socijalnih kontakata može imati negativan utjecaj i na naše na psihičko zdravlje, a umjetnost u takvim situacijama omogućuje ljudima da se s mnogo manje stresa prilagode izvanrednoj situaciji u kojoj su se našli oni i njihove obitelji. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Predstavu 'Tko pjeva, zlo ne misli' POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Labuđe jezero' POGLEDAJTE OVDJE

Operu 'Ero s onoga svijeta' POGLEDAJTE OVDJE.

Predstavu 'Evanđelje' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Ljudi od voska' POGLEDAJTE OVDJE.

Predstavu 'Kralj Lear' POGLEDAJTE OVDJE.

Operu 'Nikola Šubić Zrinjski' POGLEDAJTE OVDJE.

Filozofski teatar s Yanisom Varoufakisom POGLEDAJTE OVDJE.

Komičnu operu 'Don Pasquale' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Vučjak' POGLEDAJTE OVDJE

Balet 'Petar Pan' POGLEDAJTE OVDJE.

Filozofski teatar s Tariquom Alijem POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Modrobradi' POGLEDAJTE OVDJE.

https://zajedno.24sata.hr/

Tema: HNK predstave

Message