Kao i svakog ponedjeljka, šestero parova grupirat će se u timove. Onaj tim koji pripremi najbolje sirove, srednje pečene i pečene odreske, sutra će dobiti priliku voditi restoran
Hoće li natjecatelji napokon naučiti kako se peku odresci?
U showu 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' zadaci će odsad postajati sve teži, a natjecatelji se čim prije moraju trgnuti iz ustaljenosti i biti posebno kreativni jer finale je sve bliže. Kao i svakog ponedjeljka, šestero parova grupirat će se u timove. Onaj tim koji pripremi najbolje sirove, srednje pečene i pečene odreske, sutra će dobiti priliku voditi restoran.
- Od danas ću uistinu biti stroži i još ću više tražiti od natjecatelja. Krajnje je vrijeme da njihovo kuhanje krene uzbrdo, da njihova prezentirana jela budu svaki put kako treba i da se pošteno bore međusobno za 100 tisuća kuna! - rekao je Ivan Pažanin na samom početku današnjeg zadatka.
S obzirom da su braća Bošnjak ovaj tjedan 'oslobođeni' kuhanja, u borbi za titulu najboljeg kuharskog amaterskog para je još šest parova. I ovaj kulinarski tjedan započinju kuhanjem u parovima, pa tako Honorata i Josip kuhaju s Vericom i Draganom, Filipa i Petra s Doris i Lukom, a Snježana i Željko s Brankom i Vladimirom.
Večeras timovi pripremaju tri jelovnika s istim desertom (voćni kup), u glavnom jelu posebnu pozornost trebaju obratiti na termičku obradu mesa, dok sami moraju osmisliti što će skuhati za predjelo u kojem je naglasak na začine. Dragana najviše zabrinjava terminologija kojom je opisan način pečenja njihovog rib-eye odreska (rare, medium rare i English), a Luka je 15 minuta prije kraja već ispekao sva tri odreska entrecote.
- Malo sam se zabrinuo što Luka peče meso dvadesetak minuta prije kraja. Meso je već pod folijom, poklopljeno u rajngli. Ne znam šta će od toga biti… Nisam baš prezadovoljan - ekao je Tomislav Špiček. Koji će tim večeras dobiti najbolje ocjene, doznat ćemo večeras u novoj epizodi kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' u 20:30 na RTL-u.