Obavijesti

Show

Komentari 3

Hrvatice su kraljice stepa: U Njemačkoj 'potukle' suparnice

Hrvatice su kraljice stepa: U Njemačkoj  'potukle' suparnice
5

Cure su uvjerljivo potukle konkurenciju od 39 natjecatelja iz 14 zemalja, koliko ih se natjecalo u solo konkurenciji. Ukupno je na natjecanju, u svim kategorijama, sudjelovalo 3300 natjecatelja iz 33 zemlje

VIDEO

Nadali smo se ulasku u finale, ali ovo doista nismo očekivale. U autobusu smo, vraćamo se doma i presretne smo, rekla nam je Jasminka Zajec.

Pod njezinim vodstvom na netom završenom Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj naše su cure osvojile tri prva mjesta u kategoriji senior solo! Tanja Bertalanić i Tija Tkalčević iz zagrebačkog plesnog studija Step by step osvojile su zlato i broncu, a srebrom se okitila Dubrovkinja Lana Urlić iz Plesnog studija Step n’ jazz Dubrovnik!

- Jako smo ponosne! Za takve rezultate djevojke treniraju 10-15 godina, svaki dan su u dvorani. Kada dođemo doma, nema puno odmora. Već sad u autobusu dogovaramo kako dalje - dodala je Zajec.

Djevojke su uvjerljivo potukle konkurenciju od 39 natjecatelja iz 14 zemalja, koliko ih se natjecalo u solo konkurenciji. Ukupno je na natjecanju, u svim kategorijama, sudjelovalo 3300 natjecatelja iz 33 zemlje.

Najveće je to svjetsko prvenstvo u stepu, na koje dolaze sa svih kontinenata. Tanja, Tija i Lana itekako imaju razloga ponositi se. Tanja je prvakinja u seniorskoj kategoriji, Tija je u istoj bila treća, a Lana je 2018. bila treća u juniorima.

Kad su shvatile koliki su uspjeh napravile, djevojke su se već u dvorani počele veseliti, pjevati. Pale su i suze radosnice, grlile su se, nazivalo se doma, primale su se i čestitke. Na povratku kući u autobusu su, rekle su nam, imale dva hita: 'Večeras je naša fešta' i himnu Step by stepa.

Važno je naglasiti i da su djevojke, osim što su sjajne sportašice, redom odlične učenice. Tija je dobila stipendiju za ples na prestižnoj akademiji u Londonu. Hrvatska je, zahvaljujući njima, treća zemlja po osvojenim nagradama na ovom prvenstvu.

I u dječjoj konkurenciji, u formaciji juniori, osvojili su srebro, a seniori su u maloj grupi bili treći. Naše se djevojke s tog natjecanja uvijek vrate okićene medaljama. Tako je bilo i prije tri godine u Dresdenu.

- Sjajan je osjećaj kad iza tebe na pobjedničkom podiju stoje plesači iz Rusije, Kanade i SAD-a, zemalja s tradicionalno najboljim step plesačima - rekle su tad naše zlatne juniorke, koje su godinama bile prvakinje Hrvatske u više step kategorija i koje najbolje znaju koliko je teško uopće doći u finale SP-a, a kamoli vratiti se s medaljom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Mario otkrio tužne vijesti: 'Uroš mora napustiti Survivor. Rizik je prevelik, sve smo pokušali...'
TEŠKO PALO NATJECATELJIMA

Mario otkrio tužne vijesti: 'Uroš mora napustiti Survivor. Rizik je prevelik, sve smo pokušali...'

Izgubio sam veliko prijateljstvo. Nastavit ćemo vani, ali bit će mi teško dok ne izađem, rekao je Vojislav kroz suze