Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Hrvatice su kraljice stepa: U Njemačkoj 'potukle' suparnice

Cure su uvjerljivo potukle konkurenciju od 39 natjecatelja iz 14 zemalja, koliko ih se natjecalo u solo konkurenciji. Ukupno je na natjecanju, u svim kategorijama, sudjelovalo 3300 natjecatelja iz 33 zemlje

Foto: Privatni album
3 komentara

Nadali smo se ulasku u finale, ali ovo doista nismo očekivale. U autobusu smo, vraćamo se doma i presretne smo, rekla nam je Jasminka Zajec.

Foto: Privatni album

Pod njezinim vodstvom na netom završenom Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj naše su cure osvojile tri prva mjesta u kategoriji senior solo! Tanja Bertalanić i Tija Tkalčević iz zagrebačkog plesnog studija Step by step osvojile su zlato i broncu, a srebrom se okitila Dubrovkinja Lana Urlić iz Plesnog studija Step n’ jazz Dubrovnik!

- Jako smo ponosne! Za takve rezultate djevojke treniraju 10-15 godina, svaki dan su u dvorani. Kada dođemo doma, nema puno odmora. Već sad u autobusu dogovaramo kako dalje - dodala je Zajec.

Foto: Privatni album

Djevojke su uvjerljivo potukle konkurenciju od 39 natjecatelja iz 14 zemalja, koliko ih se natjecalo u solo konkurenciji. Ukupno je na natjecanju, u svim kategorijama, sudjelovalo 3300 natjecatelja iz 33 zemlje.

Najveće je to svjetsko prvenstvo u stepu, na koje dolaze sa svih kontinenata. Tanja, Tija i Lana itekako imaju razloga ponositi se. Tanja je prvakinja u seniorskoj kategoriji, Tija je u istoj bila treća, a Lana je 2018. bila treća u juniorima.

Foto: Privatni album

Kad su shvatile koliki su uspjeh napravile, djevojke su se već u dvorani počele veseliti, pjevati. Pale su i suze radosnice, grlile su se, nazivalo se doma, primale su se i čestitke. Na povratku kući u autobusu su, rekle su nam, imale dva hita: 'Večeras je naša fešta' i himnu Step by stepa.

Važno je naglasiti i da su djevojke, osim što su sjajne sportašice, redom odlične učenice. Tija je dobila stipendiju za ples na prestižnoj akademiji u Londonu. Hrvatska je, zahvaljujući njima, treća zemlja po osvojenim nagradama na ovom prvenstvu.

Foto: Privatni album

I u dječjoj konkurenciji, u formaciji juniori, osvojili su srebro, a seniori su u maloj grupi bili treći. Naše se djevojke s tog natjecanja uvijek vrate okićene medaljama. Tako je bilo i prije tri godine u Dresdenu.

- Sjajan je osjećaj kad iza tebe na pobjedničkom podiju stoje plesači iz Rusije, Kanade i SAD-a, zemalja s tradicionalno najboljim step plesačima - rekle su tad naše zlatne juniorke, koje su godinama bile prvakinje Hrvatske u više step kategorija i koje najbolje znaju koliko je teško uopće doći u finale SP-a, a kamoli vratiti se s medaljom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naši partneri pišu
Message