Obavijesti

Show

Komentari 18

Hrvatska se opet nije plasirala u finale Eurosonga: Ovih pet hitova borili su se za pobjedu

Hrvatska se opet nije plasirala u finale Eurosonga: Ovih pet hitova borili su se za pobjedu

Godinama predstavnici Hrvatske nisu uspjeli doći u finale Eurosonga, pa tako ni Mia Dimšić. Unatoč tome, Hrvatska je imala odličnih pjesama koje su bile u finalu, a ovo je pet najboljih

VIDEO

U subotu je finale Eurosonga, a Hrvati nažalost svoju predstavnicu ponovno neće gledati na poznatoj pozornici. Mia Dimšić (29) se nakon ispadanja u Torinu vratila odmah kući, a i sama je rekla da će svakako gledati finale. Dala je sve od sebe, a ispadanje joj nije slomilo pozitivan duh kojim zrači. 

Hrvatska već nekoliko godina nije bila u finalu, a mi vam donosimo pet najboljih domaćih hitova koji su se borili za pobjedu.

POGLEDAJTE VIDEO U KOJEM JE KONSTRAKTA ODGOVORILA NA 24 PITANJA:

1995. Magazin i Lidija Horvat-Dunjko nastupili u Dublinu su s pjesmom 'Nostalgija' i osvojili 6. mjesto. Pjesma je kombinirala hrvatski i engleski jezik, a spomenuti plasman bio je najbolji hrvatski plasman do tad. Lidija i Magazin su osvojili tri dvanaestice i ukupno 91 bod te naš prvi ulazak među deset najboljih.


Maja Blagdan (53) nastupila je 1996. u Oslu s pjesmom 'Sveta ljubav' te s 98 bodova osvojila 4. mjesto, najbolji plasman u povijesti Hrvatske na natjecanju. Osim najboljeg plasmana, Maja je otpjevala i najviši ton, Bb5.


Danijela Martinović (50) u Birminghamu je 1998. nastupila prva s 'Neka mi ne svane'. Tijekom nastupa presvukla se iz crne u bijelu haljinu, a prvi takav čin pokrenuo je potpuno novi trend na pozornici.

HRT-ov voditelj će u subotu pred milijunima čitati kome idu bodovi Hrvatske na Eurosongu
HRT-ov voditelj će u subotu pred milijunima čitati kome idu bodovi Hrvatske na Eurosongu

Plasman joj je bio visok kao i prethodnicama, pa je slavila na visokom 5. mjestu.

Rijetko tko ne pamti Eurosong 2000. i Doris Dragović (61) u Jeruzalemu s pjesmom 'Marija Magdalena'. Hrvatska je bila među favoritima te godine, a Doris je pobjeda izmaknula za dlaku. Naime, zbog navodnog plagiranja u instrumentalnom dijelu skladbe, Doris su oduzeti bodovi, te je na kraju završila na 4. mjestu.

2000. Goran Karan (58) je osvojio 9. mjesto s pjesmom 'Ostani' koju je pjevao na hrvatskom. Put u Stockholm s Karanom bio je zadnji Kseniji Urličić kao predvodnici hrvatske delegacije. 

Pokretanje videa...

Mia se nije plasirala u finale: 'Nemamo joj što zamjeriti, bila je odlična, no baš nam ne ide' 00:57
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin