Show

Komentari 12

Dodjela Emmyja: Serija 'Igra prijestolja' četvrti put najbolja

Dodjela Emmyja: Serija 'Igra prijestolja' četvrti put najbolja

Po uzoru na Oscare, ni na dodjeli ovogodišnjih televizijskih nagrada Emmy nije bilo voditelja. Zadnji put to se dogodilo 2003. godine

Osma sezona serije  'Igra prijestolja' pobijedila je na 71. dodjeli nagrada Emmy u Microsoft Theatru u Los Angelesu. HBO-ova serija, koja se temelji na djelima Georgea R.R. Martina, četvrti put je proglašena najboljom dramskom serijom. Iako je serija predvodila s rekordne 32 nominacije, ukupno je (od 2015. godine) osvojila 12 Emmyja. 

Ove godine pobijedila je u kategorijama najbolje dramske serije i najboljeg sporednog glumca (Peter Dinklage). 

71st Primetime Emmy Awards - Show - Los Angeles, California, U.S.

Mnoge je iznenadila serija 'Fleabag' koja je osvojila nagrade u kategorijama najbolje komedije i najbolje glavne glumice u žanru komedije (Phoebe Waller). 

Veliku pažnju privukla je pobjeda glumca Billyja Portera (50) koji je postao prvi tamnoputi homoseksualac koji je osvojio Emmyja za najboljeg glumca u dramskoj seriji 'Pose'. 

Nagrada za najbolju glumicu pripala je Jodie Comer (26) u seriji 'Killing Eve', a nagradu za najbolju režiju dramske serije dobio je Jason Bateman (50) za seriju 'Ozark'. Nova Netflixova serija pobijedila je i u kategoriji najbolje sporedne glumice (Julia Garner). 

71st Primetime Emmy Awards - Photo Room – Los Angeles, California, U.S., September 22, 2019 - Billy Porter poses backstage with his Outstanding Lead Actor in a Drama Series for "Pose

 Producent Jesse Armstrong (47) dobio je nagradu za najbolji scenarij za dramsku seriju 'Succession', a konkurencija mu je bio redatelj Don Roy King (71) koji je na kraju proglašen najboljim redateljem serije 'Saturday Night Live' u kategoriji 'Variety/talk' serije. 

Najboljom 'Variety/talk' serijom proglašena 'Last Week Tonight with John Oliver' koja je ujedno dobila i nagradu za najbolji scenarij u istoj kategoriji. 

Kao što se i nagađalo, najboljom mini serijom proglašen je 'Chernobyl' koji je osvojio nagradu i za najbolje napisani scenarij mini serije. Što se tiče najboljih glumaca, nagradu najbolje glumice u istoj kategoriji dobila je Michelle Williams (39), a najboljim glumcem proglašen je Jharrel Jerome (21).

71st Primetime Emmy Awards - Show - Los Angeles, California, U.S.

Također, pobjedu u kategoriji najboljeg sporednog glumca u mini seriji odnio je Ben Whishaw (38), a titula najboljeg redatelja u toj kategoriji pripala je Johanu Rencku (52).

Po uzoru na Oscare, ni na dodjeli ovogodišnjih televizijskih nagrada Emmy nije bilo voditelja. Zadnji put to se dogodilo 2003. godine 

 

 

 

 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL '24 PITANJA' S ANOM ZIBAR:

Najčitaniji članci