Show

Komentari 111

Istarski sud zabranio je cajke!

Istarski sud zabranio je cajke!

Odbijen je prijedlog za izdavanje privremene mjere. Nisu ostvareni propisani uvjeti za izdavanje privremene mjere, neovisno o kojoj vrsti glazbe je riječi, rekao je kratko sudac Damir Rabar

Koncerta narodne glazbe u Puli neće biti. Tako je odlučio Trgovački sud u Pazinu i sudac Damir Rabar. Podsjetimo, koncert narodne glazbe trebao je biti u pulskom Domu Mate Parlov 25. ožujka, pod nazivom 'Duško Kuliš i prijatelji'.

POGLEDAJTE: Ana Nikolić Rihanni, 'Pazi se!'

Trebali su nastupiti Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović.

POGLEDAJTE VIDEO: Milica Pavlović na brucošijadi u Osijeku 

Koncert je zabranio pulski gradonačelnik Filip Zoričić, te je agencija 'Hiljadarka' podnijela tužbu pazinskom sudu protiv tvrtke Pula Sport.

storyeditor/2023-02-23/PXL_180822_95196246.jpg

POGLEDAJTE VIDEO: POLA HDZ-A SLUŠA CAJKE

- Odbijen je prijedlog za izdavanje privremene mjere. Nisu ostvareni propisani uvjeti za izdavanje privremene mjere, neovisno o kojoj vrsti glazbe je riječi - rekao je kratko sudac Damir Rabar.

POGLEDAJTE ŠTO GRAĐANI MISLE O ZABRANI

POGLEDAJTE: Keba o zabrani cajki

Podsjećamo, nakon što je pulski gradonačelnik otkazao koncert u Puli, nastup je prebačen na novu lokaciju - osječku dvoranu Zrinjevac. Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić tada je rekao da spomenuti pjevači neće zapjevati ni u Osijeku. 

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Osijeka

- Kao gradonačelnik, apsolutno podržavam reakciju kolege gradonačelnika Pule. Kako sam već napomenuo, svjestan sam da ova odluka otvara rasprave kako donositi odluke što dozvoliti, a što ne, kako u tim odlukama izbjeći subjektivni utjecaj osobnih afiniteta i slično. Sva ta pitanja - stoje. I možda sada nemamo sve odgovore, ali imamo odgovor što ne želimo. Koncert koji je postao predmet rasprave neće se održati u gradskom prostoru Osijeka. Motiviran ovom situacijom, svom timu dat ću u zadatak da promisle o kriterijima kojima će se u budućnosti voditi prilikom dogovora sadržaja u javnom prostoru, a koji će biti usklađen s vizijom moderne, urbane srednjoeuropske metropole koju gradimo - rekao je. 

POGLEDAJTE VIDEO: ANA NIKOLIĆ O ZABRANI TURBOFOLKA

Najčitaniji članci