Obavijesti

Show

Komentari 57

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18 tisuća eura, a tri odgovora je dijele od vrtoglavih 150 tisuća

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18 tisuća eura, a tri odgovora je dijele od vrtoglavih 150 tisuća
9

Prvi natjecatelj bio je Ivo iz Zagreba, zatim je došla Tamara iz Požege, a posljednja je bila Ivana iz Koprivnice

VIDEO

Ovotjedno izdanje kviza 'Tko želi biti milijunaš?' otvorio je Zagrepčanin Ivo Karamatić. Nedavno diplomirani programer na sedmom pitanju, za 600 eura, zatražio je prvog džokera – 'pitaj publiku'. Nije znao što je starozavjetni patrijarh Jakov sanjao na putu u Haran: bunar, ljestve, karavan ili lađu. 

Gledatelje je razočarao 'euro' Milijunaš: 'Nagrade su male, a naziv kviza sada nema smisla'
Gledatelje je razočarao 'euro' Milijunaš: 'Nagrade su male, a naziv kviza sada nema smisla'

Za bunar je bilo 61% publike, za karavanu 15%, a za ljestve i lađu po 12%. Nakon dobivenih rezultata Ivo nije bio siguran je li se publika povela za njegovim sugestijama pa je zatražio i džoker 'pola-pola'.  

Ostale su ljestve i lađa. Nakon kratkog dvoumljenja kao konačan odgovor naveo je lađu. Nažalost, to nije bio točan odgovor pa je emisiju napustio s iznosom prvog praga - 150 eura.

- Lijepo ste slutili, a onda promijenili. I usne san: ljestve stoje na zemlji, a vrhom do neba dopiru, i anđeli Božji po njima se penju i silaze. Izraz Jakovljeve ljestve ste možda čuli, ako se ovoga niste mogli sjetiti, objasnio je voditelj Tarik Filipović

Nakon Ive, u stolac nasuprot Tarika sjela je Tamara Mravak. Po struci polonistica i književna komparatistica iz Požege na petom pitanju se dvoumila između divlje svinje i jelena kao naše najveće životinje, a kao konačan odgovor navela je divlju svinju. No točan odgovor je bio jelen i Tamara je popularni game-show napustila bez ijednog eura jer nije prešla prvi prag. 

Na 'vrući stolac' Milijunaša iduća je sjela Koprivničanka Ivana Polančec. Nastavnica engleskog jezika u osnovnoj školi prvog džokera trebala je na 11. pitanju. Glasilo je: Robespierre je bio istaknuti član koje grupacije koja se za revoluciju borila iz najviših klupa Konventa? A - kordeljera, B - žirondinaca, C - fejana ili D - montanjara?

Iako je natjecateljica mislila kako je točan odgovor B - žirondinaca, zatražila je pomoć džokera "zovi". Čim je čuo pitanje, džoker je rekao kako je Robespierre bio jakobinac, a od ponuđenih izabrao bi kordeljera ili montanjara pa je Ivana zatražila i drugog džokera. 

Nakon džokera 'pola-pola' ostali su fejani i montanjari. Stoga je Ivana kao konačan odgovor navela D - montanjara i osvojila 10.000 eura.

- Nazvani su po tome jer su sjedili u najvišim klupama Narodne skupštine. Robespierre je bio jakobinac i montanjar (brđanin), objasnio je Tarik. 

Na idućem, 12. pitanju, Ivana nije znala odgovor, ali je odlučila riskirati unatoč tome što je imala i džoker "pitaj publiku". Trebala je odgovoriti na pitanje kako se zove slavna slika u čijoj pozadini visi još jedna slika: Čaša apsinta, Američka gotika, Gola Maja ili Whistlerova majka. Mlada Koprivničanka odlučila se za D - Whistlerova majka i osvojila 18.000 eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu