Show

Komentari 9

Ivana Plechinger o opakoj bolesti: 'Glasne smo zbog žena koje su se poput nas zaboravile'

Ivana Plechinger o opakoj bolesti: 'Glasne smo zbog žena koje su se poput nas zaboravile'

Mi smo se sjetile kasnije, i glasne smo zato da se vi drage moje, divne žene, sebe sjetite ranije od nas. Sjeti se, da si se zaboravila, rekla je Ivana Plechinger

Prvi petak u veljači rezerviran je za 'Dan crvenih haljina', akciju koja podržava međunarodnu aktivnost prepoznavanja i sprečavanja moždanog udara u žena. Žene koje su preživjele moždani udar nosile su na prigodnoj reviji u Hrvatskom glazbenom zavodu crvene kreacije hrvatskih dizajnera. Jedna od njih bila je i bivša pjevačica te voditeljica Ivana Plechinger (47). 

Zagreb: Slušatelji Narodnog radija izabrali pjesmu godine

Ivana je u 39. godini pretrpjela moždani udar. 

- Sada vidim da je jedan od razloga za moždani udar bio moj život u grču. Bruno i ja smo slobodnih profesija i nemamo redovita primanja pa sam se bojala za budućnost ne shvaćajući da zapravo živim u neviđenom obilju. Okružuje me ocean ljubavi sinova, mog muža, prijatelja, tate Branimira koji je u jesen 2012., kad mi se to dogodilo, još bio živ, mlađeg brata koji s obitelji živi u Čakovcu, prijatelja... Da kojim slučajem nisam preživjela moždani udar, sa sobom bih ponijela svu tu ljubav, a ne sadržaj bankovnog računa - izjavila je Ivana ranije za Gloriju. 

Osijek: Radionica Ivane Plechinger

Ivana je ove godine naglasila važnost zdravog života, prevencije bolesti i hitne pomoći ako se pojave prvi simptomi. 

- Često se zezam da Ivana koja je imala moždani je umrla. Naime, nijedan od faktora koji je doveo do toga kod mene danas više ne postoji - prvenstveno stres. Promijenila sam način razmišljanja, pretumbala sam sve živo. Bila sam jako uplašena da mi se to ponovno ne dogodi i zato sam život promijenila iz temelja - rekla je u razgovoru Barbari Kolar tijekom emisije 'Kod nas doma'.

Povodom ove teme oglasila se i na društvenim mrežama. 

- Dan moždano 'udarenih' žena. Glasne smo zato da se smanji broj onih žena koje su se poput nas zaboravile... Mi smo se sjetile kasnije, i glasne smo zato da se vi drage moje, divne žene, sebe sjetite ranije od nas. Sjeti se, da si se zaboravila... Stavite nešto crveno na sebe večeras, za sve divne žene. Grlim vas sve najjače, one 'udarene', danas samo mrvicu jače - napisala je Ivana na Instagramu. 

Najčitaniji članci