Obavijesti

Show

Komentari 18

Ivica je pjevao srcem, zvali ga 'zlatni dečko hrvatske estrade'

Ivica je pjevao srcem, zvali ga 'zlatni dečko hrvatske estrade'
7

U veljači 2004. saznao je da ima rak želuca, a u ožujku je počeo liječenje. Borio se tri mjeseca s bolešću, ali nije se uspio izboriti. Javnost je tada bila u šoku, nitko nije znao da pjevač boluje od progresivnog raka

VIDEO

U nasljeđu je ostavio niz hitova i neslužbenu himnu Zagreba - 'Moj Zagreb, tak te imam rad'. Na današnji dan prije 16 godina preminuo je pjevač i kantautor Ivica Šerfezi, koji se prije svega bavio zabavnom glazbom, a bio je i jako dobar sportaš. Uz zapaženu tenisku karijeru, Šerfezi je bio i odličan igrač golfa, redoviti posjetitelj nogometnih utakmica te zaljubljenik u hokej na ledu.

POGLEDAJTE VIDEO:

U 46 godina dugoj, kako je sam volio reći, zabavljačkoj, a ne pjevačkoj karijeri, Šerfezi je nanizao 15 zlatnih ploča i milijunske naklade. Veliku je važnost pridavao i obrazovanju pa je diplomirao zemljopis i pričao tri strana jezika: engleski, ruski i njemački. 

A tijekom gimnazijskih dana upoznao je svoju suprugu Božicu s kojom je proveo 42 godine u skladnom braku tijekom kojeg su dobili i dvije kćeri: Anu-Mari i Sanju. U to je vrijeme Božica na Šalati trenirala tenis, a on je za džeparac bojao ogradu tamošnjeg terena. Zaljubili su se i zajedno ostvarili velike karijere. 

Davor Puklavec/PIXSELL

Šerfezi je uspješnu karijeru započeo nastupajući po plesnjacima, a sa  svojom prvom pločom naziva 'Ruže su crvene' u suradnji s Crvenim koraljima, ostvario je veliki diskografski uspjeh. Od tada je nizao hit za hitom. Posljednji nastup imao je svega osam dana prije smrti, s njemačkom pjevačicom Dagmar Frederic.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naime, u veljači 2004. saznao je da ima rak želuca, a u ožujku je počeo liječenje. Borio se tri mjeseca s bolešću, ali  nije se uspio izboriti. Javnost je tada bila u šoku, nitko nije znao da pjevač boluje od progresivnog raka. 

- Bili smo sigurni da ćemo pobijediti bolest. Ni danas ne slušam njegove pjesme, samo jednom sam pokušala. Mislila sam da ću moći, ali nisam. Ne palim ni radio koji je još na njegovoj strani kreveta. Ivica ga je jako volio slušati - rekla nam je Božica jednom prilikom.

Davor Puklavec/PIXSELL

Ivica je nosio nadimak 'zlatni dečko hrvatske estrade' te je bio prvi koji je udovoljavao svim kriterijima koje postavlja današnja estrada - glazbenik koji je bio zabavljač, izvođač, vokalno sjajan, fizički privlačan. Zauvijek će ostati i nezaboravne pjesme i stihovi poput hita 'Suze liju plave oči'.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao