Show

Komentari 3

Ivo Gregurević jako nedostaje, otišao je prije dvije godine...

Ivo Gregurević jako nedostaje, otišao je prije dvije godine...

Na Silvestrovo 2018. glumac je uživao sa svojim bliskim prijateljima. Cijelo vrijeme su feštali i nazdravljali. Kad su idućeg dana saznali da ga više nema, bili su u šoku

Velikan hrvatskoga glumišta Ivo Gregurević napustio nas je prvog dana 2019., u 67. godini. Na Staru godinu Ivo je uživao s prijateljima Vedranom Mlikotom, Nenadom Cvetkom, Ksenijom Marinković, Sonjom Kovačić i Marinom Vujčić.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vijest o smrti legendarnog glumca potresla je čitavu Hrvatsku, ali i regiju. Sve je dirnulo kad je njegov lijes donesen u rodnu Donju Mahalu gdje se tisuće ljudi došlo pokloniti kod njegova odra na mjesnom groblju Karaula.

Godinu dana nakon njegove smrti otkrili su bistu na grobu u Donjoj Mahali kod Orašja, koju je kao i kompletno uređenje groba uradio Ante Jurkić, akademski kipar i veliki Gregurevićev prijatelj.

Dokumentarnim filmom 'Prvi do srca - Ivo Gregurević', u režiji Branka Schmidta, koji je premijerno prikazan u siječnju prošle godine u zagrebačkom HNK obilježena je i prva godišnjica smrti Ive Gregurevića.

Po završetku srednje škole Gregurević je upisao Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu. Na filmu je debitirao 1977. ('Ne naginji se van', B. Žižića) glavnom ulogom provincijalca na radu u Njemačkoj. Iste godine snima kultni film Antuna Vrdoljaka, 'Mećava', u kojemu igra lik Ivana. 

Glumčevi prijatelji i dalje znaju istaknuti kako se ne može nadoknaditi gubitak otkad ih je Ivo napustio. 

Najčitaniji članci