Obavijesti

Show

Komentari 24

Izgubio glavu za tinejdžericom: Super Mišo ljubi srednjoškolku

Izgubio glavu za tinejdžericom: Super Mišo ljubi srednjoškolku
5

Upoznali su se kad je došla na njegov koncert. Bili su skupa cijelu večer, ali Anita je bila suzdržana jer je Mišo još bio u braku. Udvarao joj je, ona ga je odbila, pa je zbog najljepše Splićanke 70-ih kralj ostavio suprugu

VIDEO

>>> Ovako je Hrvatska izgledala kada je Dinamo posljednji put izborio europsko proljeće

Imate li momka?, pitali su Anitu Badurinu na izboru za Miss svijeta u Berlinu 1970.

- Imam...

-  Pa, kako se zove?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne bih rekla... ovaj...-  zbunila se Anita i jako pocrvenjela.

Ništa ne sluteći, Srebrenka Krivačić, koja je bila u pratnji Anite Baturine, dobacila joj je: 'Reci, zaboga, kao da je to važno... Možeš reći bilo koje ime'.

Anita je ostala nijema i tvrdoglavo je čuvala svoju tajnu. Vrlo brzo je ekipa iz Anitina tima doznala tko je momak čije ime nije htjela reći. Već tad je bio u samom zvjezdanom vrhu, jedan jedini, Mišo Kovač.

Godinu dana prije, 1969., ukupno je prodao pet ploča u 252.905 primjeraka, što ga je učinilo Jugotonovim najprodavanijim pjevačem. Anita je bila Miss Jugoslavije 1970., gimnazijalka koju je čekala blistava karijera. Režiseri su joj nudili filmske uloge, modni skauti otimali se za fatalnom plavušom, pozirala je na naslovnicama svih tadašnjih novina, nosila modne revije na terasama najelitnijih dalmatinskih hotela... No Anita se zaljubila.

Nakon što je došla na koncert Miše Kovača, večer je provela u njegovu društvu, ali tad je bila prilično suzdržana. Mišo je, naime, već bio oženjen s Ljubicom Komadinom, a ni reputacija muškarca za kojim su ludjele sve žene Aniti se nije svidjela. Sasvim dovoljan razlog da drži distancu. Miljeniku nacije i najpopularnijem pjevaču srednjoškolka je rekla ‘ne’.

I Mišo je izgubio glavu za Anitom. Bračni par Kovač je posljednji put zajedno viđen na Opatijskom festivalu 1971. Večer uoči finala Mišo Kovač se razbolio, tako je barem bilo rečeno novinarima. Njegov prijatelj je novinarima u povjerenju rekao da Kovačevi imaju nekih problema.

- Mišo nije bolestan, samo se pravi da mu je zlo.

Dodao je i da vjeruje kako je supruzi priznao da želi vezu s Anitom Baturinom. Uslijedio je razvod. Kad je 1973. otpjevao 'Odvest ću te na vjenčanje', Splićani su to shvatili kao poruku u kojem će smjeru ići veza s Anitom. Nisu ga nagradili pljeskom što je Mišo zamjerio.

Njegovu drskost, prkos i ponos publika je tumačila kao muževnost i temperament te su tiraže rasle. Samo u Splitu, u sat-dva, prodao bi 60.000 ploča. Grad i on voljeli su se javno. Split ga je i stvorio, 25 puta rasprodao je Gripe i prvi napunio Poljud, a ruže su mu cvjetale i u ljubavi. S Anitom uz sebe postao je ikona, Dalmatinac s lančićem oko vrata kojeg su poštovali od Ljubljane do Skoplja. Na sceni je već tad bio majstor zabave, karizmatik.

Nastavio je nizati hitove 'Još i danas teku suze jedne žene', 'Drugi joj raspliće kosu, a ja je volim', 'Ja ne mogu drugo nego da je ljubim'... I oženio Anitu. Tijekom 70-ih uživao je u svim blagodatima slave.

Supruga mu je bila misica, vozio je prestižnu Citroenovu ‘Žabu’, pa Maserati koji su u to vrijeme vozili papa, Brigitte Bardot i François Mitterrand, pušio Dunhill, bio 'na ti' s političarima, viđan u svečanim ložama na nogometnim utakmicama.

VIDI OVO! Naslovnice vs. stvarnost: Kako ZAPRAVO izgledaju lica slavnih?!

Meghan Markle nakon udaje za princa Harryja ne prima nikakvu plaću: Od čega onda živi 'princeza'?

Pogledajte Stokin novi spot za pjesmu "Incident":

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju