Obavijesti

Show

Komentari 222

Izgubio kile, osvojio curu i lovu: Hoće li uspjeti održati kilažu?

Izgubio kile, osvojio curu i lovu: Hoće li uspjeti održati kilažu?
1

Pobjednikom ove sezone proglašen je Zagrepčanin Dorian Crnković. U show je ušao sa 177, 6 kilograma, a na finalnom vaganju imao je 100, 6 kilograma, odnosno 77 manje nego na početku

VIDEO

Osamnaestero kandidata prije nekoliko mjeseci upustilo se u avanturu života - skidanje kilograma i savladavanje vlastitih strahova u drugoj sezoni emisije 'Život na vagi'.

Danijela, Destri, Dorian, Goran, Gordan, Ivana, Jelena, Josip, Paško, Lucija, Ljube, Manuela, Mladen, Nenad, Sara, Tomislav, Vlasta i Siniša u vilu su došli s s tisuću pitanja, još toliko strahova i, kako su sami naglašavali, ogromnom motivacijom.

Ubrzo im se život okrenuo naglavačke. Polako, ali sigurno učili su što je to zdrava prehrana, što znači vježbati 'kako Bog zapovijeda' i probijati vlastite granice. Bilo je tu svega, od padanja u nesvijest pa sve do povraćanja i želje za odustajanjem.

Zdravlje na vagi

U Vlastinom slučaju upravo se to dogodilo. Čini se da su 'opaki' drilovi trenera Marija Mlinarića i Sanje Žuljević bila previše za nju pa je zbog zdravlja odustala. Umjesto nje u kuću, ili bolje rečeno u teretanu, uselila je Kristina.

Tjedni su prolazili, kilograma i kandidata bilo je sve manje, izazova sve više, a svoje mjestu u finalu teškom mukom izborili su Dorian, Manuela, Sara i Josip. Gotovo svi kandidati skinuli su priličan broj kilograma, ali najbolji je bi samo jedan.

Pobjednikom ove sezone proglašen je Zagrepčanin Dorian Crnković (23). U show je ušao sa 177,6 kilograma, a na finalnom vaganju imao je 100,6 kilograma, odnosno 77 manje nego na početku, s postotkom izgubljene tjelesne mase od 43,4 %.

- Znao sam da ću pobijediti jer sam s tim ciljem i ušao u show, no presretan sam svejedno! Ne znam na što ću još potrošiti novac, ali fešta neće nedostajati - rekao je presretni pobjednik koji je osvojio nagradu od 150 tisuća kuna, ali to nije njegov jedini dobitak.

Naime, Dorian je pronašao i ljubav.On i bivša cimerica u vili za skidanje kila, Ivana Stapić sada su par, a zbližili su se nakon izlaska iz kuće.

Podsjetimo, Dorian se u ‘Život na vagi’ prijavio jer su ga motivirali kandidati prve sezone te smatrao da mu je to prilika života. Tada je izjavio da želi skinuti sedamdesetak kilograma što mu je pošlo za rukom.

Razloga za zadovoljstvo imala je i Jelena Putnik. Iako nije dogurala do finala, s najvećim izgubljenim postotkom, osvojila je utješnu nagradu od 50 tisuća kuna. U show je ušla sa 112,9 kilograma, skinula je čak 45,2 kilograma te izgubila 40% tjelesne mase. Zagrepčanka je prva osoba u ove dvije sezone koja je došla ispod 70 kila.

- Moja prognoza se ostvarila, što nije ni čudno s obzirom na sjajnu trenericu koja me bodrila, motivirala, ali i vjerovala u mene kada mi je bilo najteže - rekla je.

Ekstremno mršavljenje izaziva brojne probleme

I dok pobjednik uživa u novoj liniji, osvojenom novčanom iznosu i ljubavnoj idili, druga strana medalje završila je u drugom planu. Naime, ovakvi formati često su predmet rasprave i brojnih kontroverza. Mnogi se pitaju jesu li ovakve metode gubljenja kilograma održive na 'duge staze' i u stvarnom životu te koliko zapravo utječu na zdravlje samih kandidata.

Iako spomenute metode u našoj inačici showa nisu toliko rigorozne kao one u stranim verzijama, posebno u američkoj gdje su se kandidati nakon završetka showa žalili na zdravstvene probleme, skepsa je itekako opravdana.

Policajka Suzanne Mendonca (39) u drugoj je sezoni showa izgubila 40 kilograma.

- TV kuća ne želi organizirati okupljanje bivših natjecatelja jer su svi ponovno vratili kilažu - rekla je. Prisjetila se kako su je u natjecanju tjerali da jede dječju hranu, a u sauni su provodili i po šest sati zamotani u vrećice.

S druge strane, kandidati prve sezone 'Života na vagi nastavili su gubiti kilograme. Pobjednik Ivan Krolo (31) emisiju je napustio 'siromašniji' za 45 kilograma i bogatiji za 150 tisuća kuna. Osim što je dobio novac, teniski trener je na snimanju emisije upoznao i djevojku.

Zdravog života drži se i Gabrijela Crnjac (26), koja je i nakon završetka emisije nastavila s napornim vježbanjem. Skinula je šezdesetak kilograma i krenula je na tečaj za vizažisticu u Zagrebu. Presretna je jer je prvi put u životu stala u traperice jer ih dosad nije nosila.

crnjac

Kandidati u showu gube kile, potpuno mijenjaju način života, otkrivaju zdravu prehranu, treniraju uz nadzor trenera i podršku zajednice pa i sukladno tome ostvaruju rezultate.

Problem se pak javlja u trenutku kada se vrate u svakodnevicu u kojoj se, ako žele i dalje gubiti kile i/ili održavati liniju, moraju osloniti isključivo na sebe. Neki uspiju, neki pokleknu i nakon dva dana odu na masni hamburger, ali jedno je sigurno - pred svakim od njih je težak put. Hoće li uspjeti, pokazati će vrijeme i vaga.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 222
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'
'TKO TO TAMO PJEVA'

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'

Natali Rade u posljednjem izazovu u showu 'Tko to tamo pjeva?' eliminirala je imitatoricu Abbe. Zatim je na kraju lutkar donio 5.000 eura
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju