Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
14 komentara

Izliječila je rak bez operacije: Bolest mi je promijenila život...

HRABRA FARMERICA Anita Kos, koja se u TV showu bori za ljubav Ante Polute s Pelješca, nije htjela izvaditi štitnjaču i do kraja života piti hormonske tablete

RTL
Foto: RTL
14 komentara

Više mi nisu važne materijalne stvari nego ljudi s kojima se družim i koji su bili uz mene. Bolest mi je promijenila život, kaže Anita Kos (35).

Natjecateljica showa “Ljubav je na selu” prije četiri godine imala je 115 kilograma. Štitnjača joj je bila uvećana sedam puta. Odbila je operaciju. Išla je na terapije, držala se dijete, promijenila stil života i ozdravila.

- Čim sam na televiziji vidjela nov način liječenja pretilosti, nazvala sam bolnicu i dogovorila ugradnju intergastričkog balona u želudac - prisjeća se Anita.

Poslije rutinskog pregleda i vađenja krvi uslijedio je šok. Zbog loših nalaza krvi nije mogla na operaciju.

- Nalaz štitnjače upućivao je na karcinom. Imala sam osjećaj da doktor govori o nekom drugome. Bila sam izvan sebe - kaže nesuđena farmerica.

Tražila je drugo mišljenje, ali i ono je potvrdilo dijagnozu. Anita se zbog ubrzanog rada štitnjače stalno debljala, a postojala je i mogućnost obolijevanja od dijabetesa. Liječnici su joj, osim operacije, ponudili alternativne lijekove. Pristala je na tablete jer je vjerovala da će to biti dovoljno.

- Isprva se nisam bojala. Tek kad sam postala svjesna da sam u rizičnoj skupini bolesnika, jer su mi tata, teta i djed umrli od karcinoma, uhvatila me panika - kaže Anita.

U godinu dana izgubila je čak 40 kilograma. Poslije dijete nalazi hormona štitnjače drastično su se popravili, pa joj više nisu predlagali operaciju. Tad je napokon ugradila balon, ali imala ga je samo šest mjeseci. Čim ga je izvadila, kilogrami su se vratili. Sad jede manje obroke, više puta na dan. Najčešće kuhano meso i juhe bez tijesta.

Naši partneri pišu
Message