Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Izložba privukla celebrityje, a Lisac se družila s umjetnicom

Radove renomirane autorice iz svijeta fotografije došli su pogledati Judita Franković, Jelena Rozga, Josipa Lisac, Goran Bogdan, Iva Mihalić, Lana Gojak, Ana Maras Harmander i mnogi drugi iz javnog života

Foto: John Pavlish/Slavica Josipović
0 komentara

Izložba pod nazivom "Cinema/Portraits" svečano je otvorena u Francuskom paviljonu, u Zagrebu, a umjetnica Brigitte Lacombe (68) je izložila 40 fotografija velikog formata, rijetkih i intimnih trenutaka iz njezine dugogodišnje suradnje s utjecajnim filmskim autorima, otkrivajući pogled iznutra na kinematografiju. Izložba fotografija, snimljenih u periodu od 1975. do 2017. godine, prezentira dio umjetničkog rada fotografkinje i nudi rijedak osobni pogled na suvremenu kinematografiju.

Foto: J0HNPAVLISH

Radove renomirane autorice iz svijeta fotografije došli su pogledati brojni poznati iz javnog i društvenog života, poput Judite Franković, Jelene Rozge, Jelene Pavičić Vukičević, Josipe Lisac, Gorana Bogdana, Ive Mihalić, Lane Gojak, Ane Maras Harmander, Nadie Cvitanović, Marka Petrića, Sanje Vejnović i brojnih drugih.

Josipa Lisac se nakon izložbe družila s umjetnicom Brigitte, čime se 'pohvalila' na Instagramu. Pjevačica je odjenula crni lakirani baloner te je obukla crne visoke čizme.

Foto: John Pavlish/Slavica Josipović

Brigitte Lacombe je počela raditi na filmovima 1975. godine kada je pozvana na set filma "Svi predsjednikovi ljudi" Alana J. Pakule, a ubrzo nakon toga i na filmski set "Bliski susreti treće vrste" Stevena Spielberga. Cijenjena je zbog svoje bliske suradnje s redateljima (Martin Scorsese, Alejandro González Inárritu, Mike Nichols, Anthony Minghella, Quentin Tarantino, Bernardo Bertolucci, Lynne Ramsey, Wes Anderson, Spike Jonze i mnogi drugi), te zbog portretiranja glumaca tokom snimanja u njihovim ulogama i izvan njih (Meryl Streep, Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Tilda Swinton, Cate Blanchett, Isabelle Huppert, Joaquin Phoenix i drugi). Posljednjih 25 godina surađuje s Martinom Scorseseom u svim njegovim produkcijama, najrecentnije na filmu "The Irishman" (Irac), čija će premijera biti održana na jesen 2019. godine. 

Foto: J0HNPAVLISH

Njezini radovi izloženi su u PHILLIPS Galeriji u New Yorku, Parizu i Londonu, šangajskom centru fotografije u Kini, u Sotheby's Galeriji u Londonu i Qatar muzeju u Dohi. Fotografije Brigitte Lacombe objavljuju prestižni međunarodni mediji, a izložba ostaje otvorena od 14. do 28. rujna. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

POGLEDAJTE VIDEO: 

GAZE DRUGE DA BI USPJELI: Ovo je najzločestiji horoskopski znak

Naši partneri pišu
Message