Show

Komentari 0

Izložba privukla celebrityje, a Lisac se družila s umjetnicom

Izložba privukla celebrityje, a Lisac se družila s umjetnicom

Radove renomirane autorice iz svijeta fotografije došli su pogledati Judita Franković, Jelena Rozga, Josipa Lisac, Goran Bogdan, Iva Mihalić, Lana Gojak, Ana Maras Harmander i mnogi drugi iz javnog života

Izložba pod nazivom "Cinema/Portraits" svečano je otvorena u Francuskom paviljonu, u Zagrebu, a umjetnica Brigitte Lacombe (68) je izložila 40 fotografija velikog formata, rijetkih i intimnih trenutaka iz njezine dugogodišnje suradnje s utjecajnim filmskim autorima, otkrivajući pogled iznutra na kinematografiju. Izložba fotografija, snimljenih u periodu od 1975. do 2017. godine, prezentira dio umjetničkog rada fotografkinje i nudi rijedak osobni pogled na suvremenu kinematografiju.

Radove renomirane autorice iz svijeta fotografije došli su pogledati brojni poznati iz javnog i društvenog života, poput Judite Franković, Jelene Rozge, Jelene Pavičić Vukičević, Josipe Lisac, Gorana Bogdana, Ive Mihalić, Lane Gojak, Ane Maras Harmander, Nadie Cvitanović, Marka Petrića, Sanje Vejnović i brojnih drugih.

Josipa Lisac se nakon izložbe družila s umjetnicom Brigitte, čime se 'pohvalila' na Instagramu. Pjevačica je odjenula crni lakirani baloner te je obukla crne visoke čizme.

Brigitte Lacombe je počela raditi na filmovima 1975. godine kada je pozvana na set filma "Svi predsjednikovi ljudi" Alana J. Pakule, a ubrzo nakon toga i na filmski set "Bliski susreti treće vrste" Stevena Spielberga. Cijenjena je zbog svoje bliske suradnje s redateljima (Martin Scorsese, Alejandro González Inárritu, Mike Nichols, Anthony Minghella, Quentin Tarantino, Bernardo Bertolucci, Lynne Ramsey, Wes Anderson, Spike Jonze i mnogi drugi), te zbog portretiranja glumaca tokom snimanja u njihovim ulogama i izvan njih (Meryl Streep, Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Tilda Swinton, Cate Blanchett, Isabelle Huppert, Joaquin Phoenix i drugi). Posljednjih 25 godina surađuje s Martinom Scorseseom u svim njegovim produkcijama, najrecentnije na filmu "The Irishman" (Irac), čija će premijera biti održana na jesen 2019. godine. 

Njezini radovi izloženi su u PHILLIPS Galeriji u New Yorku, Parizu i Londonu, šangajskom centru fotografije u Kini, u Sotheby's Galeriji u Londonu i Qatar muzeju u Dohi. Fotografije Brigitte Lacombe objavljuju prestižni međunarodni mediji, a izložba ostaje otvorena od 14. do 28. rujna. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

POGLEDAJTE VIDEO: 

GAZE DRUGE DA BI USPJELI: Ovo je najzločestiji horoskopski znak

Najčitaniji članci