Obavijesti

Show

Komentari 1

J.K Rowling napala aktivistica Faye: 'Nadam se da staneš u mrtvačka kola. Boljet će...'

J.K Rowling napala aktivistica Faye: 'Nadam se da staneš u mrtvačka kola. Boljet će...'
3

Bojim se da ne mogu pozdraviti baš sve koji obećaju da će me ubiti. Tako vas je puno, a ja sam zaposlena žena, ali ovo je vrijedno spomena zbog vibre rejv partija iz devedesetih, komentirala je spisateljica napad

VIDEO

Spisateljica J. K Rowling (56) ponovno je na udaru kritika. Ovog puta napala ju je aktivistica te glazbenica Faye Fadem u svom glazbenom videu na društvenim mrežama. Nazvala ju kujom, a spominjala je i ubojstvo te mrtvačka kola.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:26

- Drago mi je što imam video za podijeliti svaki put kad J.K Rowling objavljuje svoja transfobična sranja - napisala je aktivistica u opisu videa na Twitteru.

U obranu glumice stali su mnogi, a na Twitteru je video označen kao potencijalno osjetljiv. Glumac James Dreyfus (53) podigao je prijavu protiv objave Faye, no naišao je na zid. Naime, iz Twittera su na njegovu prijavu odgovorili negativno, što je on kasnije i 'osudio'.

- Iznenađenje, iznenađenje! Dakle, prijetnje smrću = dobro. Reći 'žene su žene' = loše - napisao je ironično glumac te nadodao kako je Twitter ovim postupkom dotaknuo dno.

Fayin postupak osudili su i drugi.

- Grozno - napisala je jedna od korisnica Twittera.

- Čovječe, zašto si tako bijesna na J.K? Ne razumijem mržnju - dodala je druga.

- Posjeti psihijatra molim te - napisao je treći.

Napad je komentirala i J. K. Rowling.

 - Bojim se da ne mogu pozdraviti baš sve koji obećaju da će me ubiti – tako vas je puno, a ja sam zaposlena žena – ali ovo je vrijedno spomena zbog vibre rejv partija iz devedesetih - komentirala je spisateljica.

Finding The Way Premiere - New York

Inače, spisateljica Harryja Pottera u središtu skandala našla se i prije dvije godine zbog navodne transfobije. Tada je na Twitteru oštro osudila izraz 'osobe koje menstruiraju', koji se nalazio u jednom novinskom članku.

J. K. Rowling odgovorila Putinu: 'Kritike ne bi trebale dolaziti od nekoga tko ubija civile'
J. K. Rowling odgovorila Putinu: 'Kritike ne bi trebale dolaziti od nekoga tko ubija civile'

- Ljudi koji menstruiraju. Sigurna sam da je nekad postojala riječ za te ljude. Pomozite mi - napisala je i doživjela salvu uvreda i optužbi da je transfobna, no nije se dala smesti. Odgovorila je dodatnim komentarom u kojem kaže da 'brisanje koncepta spola kod mnogih uklanja sposobnost da smisleno razgovaraju o životu. Nije mržnja reći istinu'.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu