Show

Komentari 4

J. Miholjević: Priznajem, ne mogu odvojiti posao i obitelj

J. Miholjević: Priznajem, ne mogu odvojiti posao i obitelj

Jedna od najcjenjenijih kazališnih, filmskih i televizijskih glumica otkriva kako ju je trema umalo stajala karijere te sve o braku s 10 godina mlađim redateljem Harjačekom

Prirodna, neopterećena, topla i uvijek nasmijana, prvo je što se primijeti pri susretu sa zagrebačkom glumicom Jelenom Miholjević (43). Taj dojam ne izblijedi niti nakon razgovora s njom.

Express: U matičnom kazalištu Gavella ove smo vas godine gledali u čak šest predstava. Kako izdržavate takav ritam?

Mi, glumci, ovisni smo o svom poslu. Najsretniji smo kad smo u formi, a forma se postiže konstantnim radom, tako da sam navikla na gusti raspored i oštar tempo. Radoholičarka sam. Svaka nova uloga veliko mi je uzbuđenje. Priznajem, teško je pronaći ravnotežu. Zna biti frustrirajuće, obitelj me se zna zaželjeti. I sama sam odrasla u kazališnoj obitelji, tako da znam dobre i loše strane takvog života. Kad snimam, i uoči premijere - gadno je. Ali onda sam danima kod kuće, pa moji vjerojatno i požele da ponovno počnem raditi. Glumci minimalno mogu utjecati na količinu posla. To što sam u prošloj sezoni igrala u šest naslova, nipošto ne znači da ću i u ovoj. Sve je to rezultat raznih okolnosti. Kod nas nema sredine. Ili se pitaš kad ćeš malo odahnuti i igraš gotovo svaku večer ili mjesecima čekaš neki angažman, ne svojom voljom. I to je jako bolno.

Express: Koji su vam bili najveći izazovi u karijeri?

Jako sam traljava u svođenju računa. Izazovi su česti i nekako je teško o njima govoriti jer su dio procesa stvaranja predstave, filma, serije… I kad se sve pregrmi, budeš ponosan da si nadvladao izazove. Tako da mi ništa posebno ne pada na pamet. Pamtim samo sretne dane. Sjećam se da je pravi izazov bio rad sa suprugom na predstavi ‘Kate Kapuralica’ na Dubrovačkim ljetnim igrama prije tri godine. Tad nam je kći imala godinu i pol. Razboljela se, neka banalna, ali neugodna infekcija. Nismo spavali noćima, čak smo jednom suprug, kći i ja zaspali u čekaonici pedijatrije. A probe su bile naporne i udarničke. Eto, to je jedan pravi izazov. Ali sve je završilo više nego dobro. Trudim se fokusirati na posao, a prepreke prihvatiti kao dio priče.

>>>Cijeli intervju pročitajte u Expressu

Najčitaniji članci