Obavijesti

Show

Komentari 22

Jackie Chan lomio vrat, rebra i šake, u Zagrebu ozlijedio glavu

Jackie Chan lomio vrat, rebra i šake, u Zagrebu ozlijedio glavu
18

Imao sam sreće jer znam kako pravilno pasti. No svejedno sam se udario, potekla mi je krv iz uha i imam rupu na glavi, ispričao je tada Chan. Scene jurnjave po Zagrebu snimale su se za film 'Božji oklop'

VIDEO

Gotovo da ne postoji generacija koja ne pamti legendarne filmove 'Gas do daske', u kojima je hongkonški glumac, redatelj i producent Jackie Chan pokazao zavidne akrobatske sposobnosti. Takav je i u ostalim filmovima koje je snimio. U svojim je filmovima ovaj majstor borilačkih vještina uvijek energičan, te se bori akrobatskim stilom. Iako mnogi glumci koriste kaskadere u opasnim scenama koje se ne usude izvesti, Jackie je sve sam glumio.

Jackie, koji danas slavi 66. rođendan, od malena bio okružen akrobatskim vještinama. Otac mu je bio kuhar, a majka spremačica u američkom veleposlanstvu u Australiji. Chan nije mogao biti s njima u Canberri, pa je deset godina boravio u internatu u Tsim Sha Tsuiju. Tamo je naučio sve što mu je trebalo za uloge koje ja poslije ostvario. Svladao je prevrtanje, padanje, akrobatske vještine. 

- Učili smo sve i svašta, ali je treniranje često bilo vrlo naporno, ponekad je trajalo od pet ujutro pa sve do ponoći - rekao je svojedobno. 

Jackieja je jedan redatelj odveo iz internata jer mu je bio potreban dječji glumac. Chan se oduševio i prihvatio je glumački život. Postao je čovjek koji je preživio nebrojene ogrebotine i modrice, nekoliko potresa mozga i hrpu prijeloma. Sam je jednom naveo da je lomio nos triput, vilicu, vrat, ključne kosti, rebra, šake, koljena, lubanju, gležanj, prste.... 

Glumac se jednom prilikom prisjetio snimanja filma 'Božji oklop' u Zagrebu iz 1986. Tijekom jedne akcijske scene, pao je sa stabla i udario glavom o pod.

- Imao sam sreće jer znam kako pravilno pasti. No svejedno sam se udario, potekla mi je krv iz uha i imam rupu na glavi - ispričao je tada Chan. Scene jurnjave su snimane na Dolcu, Mirogoju, Gornjem Gradu i po Prisavlju. 

Jackie je u svojim filmovima, osim kaskaderstva, radio nevjerojatne stvari - hodao po užarenom ugljenu, jeo chilli paprike, pio industrijski alkohol. Tukao se gotovo svime što je našao pri ruci. Nekoliko puta se rugao kako je 'pravi opasni dečko' jer sve u filmovima radi sam, dok recimo Arnold Schwarzenegger (72) i Sylvester Stallone (73) koriste kaskadere.

Jackie je 2016. osvojio Oscara nakon 56 godina karijere i 200 snimljenih filmova. Ali to nije bilo za neku pojedinačnu ulogu, već je dobio počasnog Oskara za doprinos filmskoj umjetnosti.

- Nakon 56 godina u filmskoj industriji, više od 200 snimljenih filmova, toliko slomljenih kostiju, konačno - rekao je tad Chan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...