Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
16 komentara

Jay Z: Od dilera droge postao prvi reper milijarder na svijetu

Pjevačev glazbeni katalog vrijedan je 75 milijuna dolara, a 2007. godine prodao je liniju odjeće za 204 milijuna dolara. Tu treba dodati pribrojati i dionice na burzi (poput onih od Ubera) koje iznose 70 milijuna dolara

Foto: PIxsell
16 komentara

Shawn Corey Carter (49), poznatiji pod nadimkom Jay Z, službeno je postao prvi hip - hop milijarder. Forbesova statistika utvrdila je da je njegovo bogatstvo procijenjeno na nešto više od milijardu dolara. Zanimljivo je kako je reper, prije nego što je postao glazbenik, bio trgovac drogom, a 1996. godine pokrenuo je vlastitu izdavačku kuću ' Roc-A-Fella Records'. Od tada je s 14 objavljenih albuma zasjeo glazbene top liste, osvojio je 22 Grammyja i zaradio više od 500 milijuna dolara od pretplate korisnika.

50th NAACP Image Awards - Show - Los Angeles, California, U.S. | Autor: MARIO ANZUONI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Iako se mnogima činilo da u svojem naumu neće uspjeti, kad je prije devet godina sjedio s  Warrenom Buffettom (88) glazbenik i mogul predvidio mu je blistavu budućnost, 

- Za mladu osobu koja odrasta, Jay Z je momak od kojeg treba učiti. Predviđam mu sjajnu karijeru i veliki uspjeh - rekao je tad poslovni magnat, a čini se kako je bio u potpunosti u pravu. 

Pjevačev glazbeni katalog vrijedan je 75 milijuna dolara, a 2007. godine prodao je liniju odjeće za 204 milijuna dolara. Tu treba dodati pribrojati i dionice na burzi (poput onih od Ubera) koje iznose 70 milijuna dolara, kao i kompaniju 'Roc Nation' vrijednu 75 milijuna dolara. 

Celebs at Rams game | Autor: KR4/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL. Foto: KR4/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL.

Brooklynski reper uložio je i u marke alkoholnih pića 'Armand de Brignac' i 'D'usse' čija se zajednička vrijednost procjenjuje na više od 400 milijuna dolara, a server za glazbu 'Tidal' procjenjuje se na 100 milijuna dolara. 

No, zavidnom milijunskom popisu nije kraj jer zbroj vrijednosti njegovih nekretnina premašuje 270 milijuna dolara. 

Također, Jay Z je ljubitelj umjetnina pa tako u svojim domovima ima nekoliko Picassovih slika vrijednih 'sitnih' 70 milijuna dolara. 

Glazbenik je od 2008. godine u braku s pjevačicom Beyonce (37) te imaju troje djece stariju kćer Blue Ivy (7) i blizance Rumija (1) i Siri (1). 

Foto: Instagram

POLUGOLA LJEPOTICA: Tko je žena koja je u kupaćem kostimu prekinula finale Lige prvaka?

Naši partneri pišu
Message