Show

Komentari 0

Kajkavska hit predstava uvijek je rasprodana i svi je razumiju

Kajkavska hit predstava uvijek je rasprodana i svi je razumiju

Ima u predstavi improvizacije i aktualnih tema, ali centar su ljubav i veliki problemi malog čovjeka. A iako je na kajkavskom, svi razumiju i smiju se ocu i sinu Kerekeš, od Dubrovnika do Istre.

Jedna od najpoznatijih, najbolje posjećenih i najdugotrajnijih predstava Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, “Bogi Ivač znova”, vraća se u utorak, 30. lipnja.

Još je malo izvedbi ostalo da zaokruže na respektabilni i jubilarni broj - “stotku”. Kako stoji u najavi predstave, to je “srednjovjekovna francuska farsa na kajkavskom”. Ljubomir Kerekeš okupio je glumačku ekipu koja je obnovila kajkavsku erotsku komediju “Bogi Ivač” i opravdala dodatak “Znova”.

- To su francuske farse, s početaka komedija, kad su bile te kraće forme. Spojili smo ih i dobili hit-predstavu koja je uvijek rasprodana - rekao je Jan Kerekeš, koji igra Ivača.

Njegov otac Ljubomir Kerekeš i u predstavi mu je otac, a glume još Marija Krpan, koja je Ivičeva mati, Igor Baksa kao Fičfirić i kao Micika je Sunčana Zelenka Konjević, koja je za tu ulogu dobila nagradu za najbolju žensku ulogu na “Gumbekovim danima”. Ima još jedna zanimljiva rečenica u opisu ove predstave, a glasi: “Predstava je svakako za odrasle jer obiluje lascivnim scenama”.

- A čujte, bogi Iveč bi imal odnos sa ženama, ali nikako mu ne ide, odnosno ne zna kako bi. Pa u tom stilu i završava, odnosno napad je najbolja obrana te onda sve završi sukobom i neizvješnošću kako će u nastavku biti sa starim i mladim Ivekom - rekao je mladi Kerekeš i nastavio:

Ima u predstavi improvizacije i aktualnih tema, ali centar su ljubav i veliki problemi malog čovjeka. A iako je na kajkavskom, svi razumiju i smiju se, od Dubrovnika do Istre.

 

Najčitaniji članci