Obavijesti

Show

Komentari 99

Kaotični razlaz hit grupe: Iza Colonije ostali su samo dugovi

Kaotični razlaz hit grupe: Iza Colonije ostali su samo dugovi
4

SLAVONSKA BOLJKA Indirina tvrtka u kojoj dizajnira vrtni namještaj imala je dvije ovrhe, a iza tvrtke Colonia Produkcija ostao je porezni dug od 383.000 kuna

VIDEO

Bivša uzdanica grupe Colonia Indira Levak (43) mogla bi uskoro prodavati vrtni namještaj koji dizajnira bez prepoznatljivih naziva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:11

Kad je prije dvije godine sa suprugom Miroslavom Levakom počela raditi solove i stolce, davala im je imena prema prepoznatljivim hitovima glazbene skupine. Tako je Indira prodavala stol ‘Deja vu’ za 1250 kuna, a vrtna garniturua ‘Nevjera’ stoji 8000 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njezin bivši kolega Boris Đurđević (44) mogao bi tužiti pjevačicu ako mu dozlogrdi što se ona koristi nazivima pjesmama u njegovu vlasništvu kako bi privukla kupce svojeg vrtnog asortimana.

namjestaj

- Brand Colonia u mojem je vlasništvu, osnovao sam grupu, u nju pozvao članove, vlasnik sam svih pjesama i s njima ću raditi što hoću - rekao je Đurđević.

Suprug novopečene dizajnerice namještaja Hrvatskom društvu skladatelja duguje 8913 kuna. Levak nije plaćao naknadu za javno izvođenje pjesama u svojem kafiću, a njegovu tvrtku pokušala je ovršiti i državna televizija. Bjelovarčanin im je dugovao nekoliko tisuća kuna za pretplatu, no krajem ožujka je dugove podmirio, a sud je proces prekinuo.

Njegova je supruga proteklog vikenda nastupila na svadbenoj zabavi u Zagrebu, a za DJ pultom pratio ju je Marko, koji s njom inače nastupa na gažama. Đurđević joj je jasno poručio kako su pjesme Colonije njegovo vlasništvo te da grupa nastavlja s radom pa je još nejasno je li Indira na svadbi pjevala Colonijine hitove bez Borisova dopuštenja ili su se nekadašnji kolege uspjeli dogovoriti oko izvođenja hitova.

Tvrtka Colonia Produkcija blokirana je jer državi Vinkovčanin nije platio porez od 383.097,39 kuna.

Boris Đurđević tvrdi da s tom firmom od 2011. nema veze, a da je tu firmu osnovao Tomislav Jelić Kameni te da je on odgovoran za njezino poslovanje.

Predomislila se: Indira je tvrdila da Coloniju čini ona, no preimenovala se u Icoloniju Forzu

Kad je Tomislav Jelić Kameni napuštao grupu 2014., šuškalo se da su ga razljutili članovi benda koji su u posao miješali svoje partnere.

Da je tome zaista tako pokazalo se čim je Indira otišla iz Colonije pa je dogovaranje nastupa prepustila suprugu. On joj je pomagao i oko nastupa na zagrebačkoj svadbi prošlog vikenda

- Indira je samostalno nastupila na toj gaži, a s obzirom na to da je zajedno s Borisom stvarala Colonijine hitove, ona ih ima pravo i pjevati - objasnio je Levak.

Indirin suprug i novopečeni menadžer nije nam pak želio potvrditi jesu li HDS- ZAMP-u, čiji je Đurđević član, platili naknadu za izvođenje Colonijinih pjesama.

- Što je vas to briga? To je naša privatna stvar - rekao je Levak. Premda nastupa pod svojim prepoznatljivim imenom, Indira se na društvenim mrežama predstavlja kao Icolonia Forza nakon što je Đurđević istaknuo kako on jedini ima ekskluzivno pravo koristiti ime Colonije.

- Mogli smo nazvati tu stranicu i Mercedes, uostalom Indira će nastupati kao Indira - objasnio je njezin suprug. Nedugo nakon što se Đurđević vjenčao s ekonomisticom Valerijom Novak (34), povjerio joj je pisanje tekstova za svoju glazbu. Upravo je Colonia zbog Valerijinih stihova te Borisove glazbe zaslužila nominaciju za pjesmu “Zlatni dvori”, koja konkurira za ovogodišnju nagradu Cesarica za hit godine.

- Nezahvalno je razmišljati unaprijed o nagradama, no ako pjesma koju je Colonia otpjevala sa Sinovima ravnice bude nagrađena, moja supruga i ja ćemo kao autori ići na dodjelu nagrada - rekao je glazbenik.

Otkad je otišao iz Colonije, Tomislav Jelić Kameni nije se družio s nekadašnjim kolegama. Počeo se baviti organizacijom manifestacija, a kraće je razdoblje surađivao s Ninom Badrić.

Hoće li nekadašnji kolege zbog brenda Colonia završiti na sudu ili će se o budućim odnosima dogovoriti u miru - pokazat će vrijeme.

Dujmić zabranio nastupe novim fosilima: Ja sam zaštitio to ime

Nakon što su članovi legendarne grupe Novi fosili prekinuli suradnju s autorom većine njihovih pjesama i pjevačem Rajkom Dujmićem, on im je zabranio nastupe pod imenom kojim su se proslavili.

Marinko Colnago tvrdio je tad da Rajko nije emotivno vezan uz ime benda, nego mu je samo stalo do novca. Dujmić mu je pak odgovorio kako mu u toj priči novac nije ni najmanje važan jer ne živi od gaža, nego od autorskih prava.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'
'TKO TO TAMO PJEVA'

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'

Natali Rade u posljednjem izazovu u showu 'Tko to tamo pjeva?' eliminirala je imitatoricu Abbe. Zatim je na kraju lutkar donio 5.000 eura
Hollywood je stigao u Zadar, a stanari odobrili: 'Samo nek' oni snimaju, dali su nam po 700  €'
ZADAR PRETVORILI U MOSUL

Hollywood je stigao u Zadar, a stanari odobrili: 'Samo nek' oni snimaju, dali su nam po 700 €'

Zadarski kvart Voštarnica danima je bio zatvoren za parkiranje, a dio centra grada preko noći pretvorio se u irački Mosul. Stanari nam otkrivaju kako je to biti u žiži zbivanja...