Obavijesti

Show

Komentari 6

Karijeru ikone 70-ih obilježile su tragična smrt sina i muža

Karijeru ikone 70-ih obilježile su tragična smrt sina i muža
7

Schneider se odala piću, izgubila svaku volju za životom i glumom, a samo godinu kasnije nakon velike tragedije i sama je preminula u svom domu u Parizu

VIDEO

Iako je davno napustila svijet i filmska platna, ljubitelje sedme umjetnosti i dalje se sa sjetom prisjećaju karijere francusko-njemačke glumice Romy Schneider, preminule 1982. godine. Proslavila ju je uloga kraljice Sissi kad je imala samo 17 godina, a za ostataka svog života nije skrivala koliko mrzi tu ulogu i preobrazbu iz lika nevine u zavodnicu. Bila je glumačka ikona 70-ih, no privatni život bio joj je ispunjen tragičnim događajima. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Zvijezda francuske kinematografije, rođena u Beču, snimala je s najvećima od najvećih. Prvi film "When the White Lilacs Bloom Again" snimila je sa samo 15 godina, a glumila je najprije princezu Viktoriju u "Mädchenjahre einer Königin", a onda i Sissi koju je utjelovila u dva filma. Za vrijeme snimanja filma "Christine" fatalno se zaljubila u kolegu Alaina Delona (84). Preselili su u romantični Pariz i ubrzo se zaručili, no idila nije trajala vječno. 

Turbulentan odnos između njih dvoje eskalirao je prekidom nakon što je Delon dobio sina u aferi, a Romy je nešto kasnije upoznala glumca Harryja Meyena, koji je zbog nje ostavio suprugu poslije 13 godina braka. Vjenčali su se 1966. te dobili sina Davida Christophera, a snimanje filma s bivšim zaručnikom Delonom kumovalo je još jednom razlazu. Romy je kćer dobila i u braku s Danielom Biasinijem, a Harry je nešto kasnije, 1979. godine, počinio samoubojstvo, a glumicu je vječno proganjala grižnja savjesti. 

Ono što ju je potpuno uništilo bila je smrt njezinog sina u dobi od samo 15 godina. Schneider se odala piću, izgubila svaku volju za životom i glumom, a samo godinu kasnije nakon velike tragedije i sama je preminula. Pronađena je mrtva u svom domu 29. svibnja 1982., pronađena je mrtva u svom stanu, a utvrdili su da je preminula od srčanog zastoja. Pokopana je u blizini Pariza pod svojim pravim imenom, a Delon se pobrinuo da se posmrtni ostaci njezinog sina presele u majčin grob.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...
UKUSI SE NE POKLAPAJU

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...

I dok publika uvjerljivo podržava Lasagnu, stručni žiri će, izgleda, imati druge favorite

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'
I DALJE JE UPORAN

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'

Pero Jukić izgubio je više od 60 kilograma u showu 'Život na vagi' te je završio kao najbolji među nefinalistima
Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke
BAMBIE THUG

Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke

Bambie, punog imena Bambie Ray Robinson, rođena je kao djevojčica u Corku, a izjašnjava se kao nebinarna osoba. Preferira zamjenice 'oni'