Obavijesti

Show

Komentari 2

Karijeru započela skandalom, a s 13 godina glumila prostitutku

Karijeru započela skandalom, a s 13 godina glumila prostitutku
11

Javnost je ostala zaprepaštena kada je tad 10-godišnja Brooke pozirala gola fotografu. Dok su dječje zvijezde u to doba pozirale u bundicama, bile u sladunjavim reklamama, ona je krenula u potpuno drugom pravcu

VIDEO

Skandali u Hollywoodu nisu zaobišli ni glumicu Brooke Shields, koja danas slavi 55. rođendan. Još kao dijete započela je glumačku i manekensku karijeru. Najpoznatija je po ulozi u filmu 'Plava laguna', a mnogi se sjećaju 13-godišnje Brooke iz kontroverznog filma 'Pretty Baby'. Tamo je glumila dječju prostitutku, a zbog te uloge uslijedili su samo problemi.

Zbog golišavih scena u spomenutom filmu 'pale' su optužbe za dječju pornografiju. Javnost je osudila njezinu majku, također bivšu glumicu Teri Shields. Nitko nije mogao vjerovati da je, kao glumica i producentica, dopustila svojoj maloljetnoj kćeri da se uvuče u takvo što, a znala je o čemu se radi. No, Teri se nije obazirala na komentare. Šuškalo se da je htjela i prodati zavodničke fotografije Brooke iz filma. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@voguemagazine November 1980 by #RichardAvedon 🖤 #tbt

A post shared by Brooke Shields (@brookeshields) on

Tri godine prije toga, javnost je ostala zaprepaštena kada je tad 10-godišnja Brooke pozirala gola profesionalnom fotografu. Dok su mnoge dječje zvijezde u to doba pozirale u bundicama, šetale dječjim revijama, bile u sladunjavim reklamama, ona je krenula u potpuno drugom pravcu. Ta njezina gola fotografija nazvala se 'Duhovna Amerika' te je Brooke na njoj pozirala nauljena i našminkana. Trebala je biti izložena u galeriji Tate Modern u Londonu, no nakon upozorenja policije je uklonjena. Ipak, fotografije su objavljene u časopisu 'Sugar And Spice', jednoj od publikacija Playboya. Brooke je svojedobno ispričala da ima traume zbog toga što je radila kao djevojčica, iako tada nije bila svjesna koliko je to opasno.

Budući da je Brooke vrlo mlada ušla u holivudski svijet glume i modelinga, do svoje 16 godine postala je jedna od najprepoznatljivijih lica. Za to su zaslužne većinom provokativne i kontroverzne glumačke uloge. Iako je majka odobrila njezino golo poziranje i kontroverznu ulogu u 'Pretty Baby', Brooke je rekla da je Teri uvijek brinula da njoj.

2010 Metropolitan Museum of Art Costume Institute Gala - New York

- Kad god bi me netko pogledao, ona im je uvijek rekla: 'Odrezat ću ti mu** i natjerati te da ih pojedeš - ispričala je svojedobno Brooke. No odnos im nije uvijek cvjetao. Često su imale problema jer se Teri borila s ovisnosti o alkoholu... Teri je preminula 2012. godine. 

Od 'Plave lagune', filma iz 1980., Brooke nije imala niti jednu zapaženiju ulogu od te. Ipak, pojavila se u brojnim serijama i filmovima, a posebno po čemu je pamte gledatelji je njezina ljepota. Iako je u šestom desetljeću, Brooke i dalje mami poglede izgledom i slovi za jednu od najljepših žena u glumačkoj industriji.

Brooke se udavala dva puta. Dvije godine je provela u braku s tenisačem Andrejem Agassijem, a 2001. udala se za Chrisa Henchyja s kojim ima dvije kćeri. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a
Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama