Obavijesti

Show

Komentari 0

Kazalište Komedija i dalje je bez ravnatelja: Sve je na čekanju...

Kazalište Komedija i dalje je bez ravnatelja: Sve je na čekanju...
8

Nastojat ćemo sve planirano ostvariti u rujnu s početkom nove sezone, no, kao i u svim ostalim segmentima života, trenutačna epidemiološka situacija ne dopušta da bilo što uzmemo zdravo za gotovo, ističe Damir

VIDEO

Kandidat Kazališnog vijeća na natječaju za ravnatelja kazališta Komedija bio je Tedi Lušetić, čije se imenovanje od strane Gradske skupštine Grada Zagreba očekivalo. Isto imenovanje se nije nekoliko puta maknulo s dnevnog reda. Stvar je u tome da je ta točka 62. po redu, a kako je Skupština nekoliko puta prekidala svoju 34. sjednicu, jednostavno nije došla na red.

POGLEDAJTE VIDEO: Mila Elegović odgovorila je na 24 pitanja!

Pokretanje videa...

Mila Elegović u 24 pitanja 15:24

Slično se dogodilo i 2. srpnja kad je zbog nedostatka kvoruma sjednica odgođena za 09. srpnja. Toga dana Tedi Lušetić nije potvrđen kao kandidat pa kazalište mora raspisati novi natječaj, a to je ono što su htjeli izbjeći. Kako je Komedija sad i dalje bez ravnatelja, funkciju vršitelja dužnosti ravnatelja obnaša Damir Lončar (59) sve dok se ne izabere novi ravnatelj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nadao sam se u trenutku postavljanja na to mjesto normalnoj situaciji kazališne produkcije, probe, premijere, predstave, gostovanja… No, situacija u kazalištu je u ovom vremenu potpuno drugačije od one normalne, naravno sve uzrokovano pandemijom korona virusa i proljetnim potresom - priča nam Lončar. Nakon tog 22. ožujka kazalište je pretrpjelo velika oštećenja pa su se svi nadali da će dobiti ravnatelja što prije kako bi se krenulo sa sanacijom i održavanjem predstava.

- Kazalište je trenutačno izvan funkcije, u fazi smo poduzimanja radnji za njegovu sanaciju i nadamo se da ćemo uspjeti osposobiti zgradu za izvođenje predstava do početka iduće kazališne sezone. Shodno tome, za sad ne razmišljamo o alternativnom prostoru za predstave. Nadam se da će gledatelji u rujnu moći gledati predstave na Kaptolu - rekao nam je prije nekoliko dana. 

Najavljeno 35. Zagrebačko Histrionsko ljeto

Kad je riječ o gostovanjima, bilo ih je poprilično mnogo u planu. I sve su uspješno organizirali i onda su se samo nadali da će sve uspjeti i realizirati. Međutim, druga faza prvog vala korone ponovno je stopirala sve. 

- Nastojat ćemo sve planirano ostvariti u rujnu s početkom nove sezone, no, kao i u svim ostalim segmentima života, trenutačna epidemiološka situacija ne dopušta da bilo što uzmemo zdravo za gotovo - ističe.

Premijera predstave Milla show u Kazalištu Komedija

Iako Lončar inače temeljito i s velikom voljom radi sve ono čega se primi, ovdje je u kompliciranoj situaciji. Velik uteg oko nogu mu je i, osim korona virusa, sramotna kronična besparica u kojoj se nalaze hrvatska kultura, a samim time i kazalište. 

- Sve bi to naravno bilo vrlo stresno, čak i za čovjeka koji puno manje voli kazalište od mene. Vrlo često se sjetim Cervantesovog Don Kihota - zaključuje.

24sata
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju