Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Klasična poslastica: Wolfram i Litton zasjat će u Lisinskom

Ljubiteljima klasične glazbe ovog petka u Lisinskom Zagrebačka filharmonija u sklopu Crvenog ciklusa priprema vrhunski glazbeni doživljaj...

Foto: promo
0 komentara

U Crvenom ciklusu u petak, 29.ožujka 2019. od 19:30 u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog nastupaju Zagrebačka filharmonija pod dirigentskim vodstvom  Andrewa Littona iz New Yorka i američki pijanist William Wolfram.

Ljubiteljima klasične glazbe ovog petka u Lisinskom Zagrebačka filharmonija u sklopu Crvenog ciklusa priprema vrhunski glazbeni doživljaj. Naš najveći orkestar pod ravnateljskom palicom svjetski priznatog dirigenta  Andrewa Littona te nastupom američkog pijaniste Williama Wolframa  izvest će djela Carla Marie von Webera: Euryanthe uvertira, Franza Liszta: 2. koncert za klavir i orkestar u A-duru i Richarda Straussa: Život junaka, simfonijska pjesma, op.40.

Posebno će se radovati zaljubljenici u skladbe  Franza Liszta, jer njegove skladbe u izvedbi američkog pijaniste svjetskog glasa Williama Wolframa zasigurno neće ostaviti ravnodušnima.

Foto: promo

Američki pijanist William Wolfram nastupima s nekim od najvećih svjetskih orkestara, razvio je  izvanrednu reputaciju koncertnog solista velike raznovrsnosti, bilo kao recitalist, korepetitor odnosno komorni glazbenik. U svim tim žanrovima iznimno je tražen zbog velike posvećenosti glazbi Franza Liszta, te Beethovena, a slovi i za jednog od najvećih promotora američkih modernističkih skladatelja 20. stoljeća. Wolfram iza sebe ima veliko iskustvo u snimanjima glazbe Franza Liszta za nosače zvuka. Za diskografsku kuću Naxos snimio je četiri reizdanja iz  Lisztova kataloga, prijepis opere Franza Liszta kao i još dvije komorne skladbe.

Foto: HANDOUT

Njujorčanin Andrew Litton, koji će u petak dirigirati Zagrebačkom filharmonijom, inače je glazbeni ravnatelj Njujorškog baleta. Kao strastven operni dirigent s izraženim smislom za teatralnost, Litton je ravnao orkestrima značajnih opernih kuća diljem svijeta, kao što su Metropolitan Opera, Kraljevska opera u londonskom Covent Gardenu, Australska opera i Njemačka opera u  Berlinu. U Norveškoj je bio ključan pri osnivanju Bergenske nacionalne opere, gdje je ravnao brojnim hvaljenim izvedbama. Njegova bogata studijska karijera uključuje više od 130 snimki, za što je nagrađen najuglednijim nagradama i počastima, poput američkog Grammyja, francuskog Diapason d'Or i drugih.

Foto: promo

Prije koncerta u petak s početkom u 19.00 sati u predvorju Velike dvorane pozvani ste na predkoncertni razgovor sa dirigentom Andrew Littonom i pijanistom Williamom Wolframom prilikom kojeg će ugledni gosti podijeliti s vama svoj umjetnički doživljaj ovotjednog koncerta sa Zagrebačkom filharmonijom.

ŠOK U KRALJEVSKOJ OBITELJI: Meghan Markle priznala zašto bježi iz palače, ne može više ovako 

Tema: Muzika

Message