Obavijesti

Show

Komentari 4

Klikni i ekskluzivno pogledaj balet 'Petar Pan' na 24sata.hr

Klikni i ekskluzivno pogledaj balet 'Petar Pan' na 24sata.hr
4

Ja sam mladost! Ja sam radost! Ja sam mala ptica, koja se izlegla iz jajeta, tvrdi Petar Pan više od sto godina i u svakoj verziji poziva Wendy, Johna i Michaela na uzbudljiv let u Nigdjezemsku...

VIDEO

Ako ste propustili premijere, predstave su vam i dalje dostupne na YouTube kanalu i portalu 24sata.

Petar, Wendy, Zvončica i ekipa u zagrebačkom HNK slave rođendan. Prošlo je naime, 50 godina od kako je balet hrvatskog skladatelja Brune Bjelinskog praizveden u Zagrebu. Proslavili su se posvuda u svijetu, a priča o njihovim zgodama jedna je od najpoznatijih dječjih priča svih vremena. 

Kao nastavak suradnje 24sata sa zagrebačkim Hrvatskim narodnim kazalištem te snimateljskom i tehničkom podrškom Croatia Filma danas na 24sata i na YouTube kanalu 24sata možete pratiti balet "Petar Pan" s početkom u 20 sati. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Ja sam mladost! Ja sam radost! Ja sam mala ptica, koja se izlegla iz jajeta, tvrdi Petar Pan više od sto godina i u svakoj verziji poziva Wendy, Johna i Michaela na uzbudljiv let u Nigdjezemsku. Tamo sudjeluju u hrabrim bitkama s kapetanom Kukom i zastrašujućim krokodilom, susreću vile, gusare i Indijance, Tiger Lily i njezina indijskog princa… Vila Zvončica uvijek je s njima i svako malo napravi Wendy neku spačku. Ne sviđa se pažnja koju joj Petar posvećuje kao ni ljubav izgubljenih dječaka prema Wendy.

Koliko god gledali Petra Pana, na filmu, u kazalištu ili naprosto čitali bajku, priča uvijek izmami osmijeh. U zagrebačkoj priči o dječaku iz Nigdjezemske glavnu ulogu igra Kornel Palinko/Takuya Sumitomo. Baletani će, u alternaciji, po daskama HNK tražiti svoju sjenu, te Wendy, njezinu braću ali i publiku zaprašiti će vilinskom prašinom kako bi mogli letjeti i povesti ih u Nigdjezemsku.

- Idemo prema drugoj zvijezdi udesno i letimo do jutra – objašnjavati će Petar u zagrebačkom HNK smjer prema njegovom domu. Pred jutro ekipa stiže u zemlju mašte, na prekrasan otok, obasjan suncem i okružena plavim, bistrim morem. Djevojčicu Wendy u koju se Petar zaljubio igraju Iva Vitić Gameiro/Miruna Miciu, dok lik svojeglave vile Zvončice tumači Asuka Maruo/Mutsumi Matsuhisa.

Maštoviti Giorgio Madia napravio je, baš kako priča traži, razigranu koreografiju. Djecu i odrasle diljem svijeta već je osvojio spektaklima poput „Alise u zemlji čudesa“ i „Oz – čudesan čarobnjak“. Napisao je libreto prema libretu Brune Bjelinskoga temeljenom na istoimenoj priči Jamesa Matthewa Barriea i režirao divnu priču. Baletom dirigira Alan Bjelinski.  

Predstave na YouTube kanalu nisu namijenjene komercijalnoj upotrebi, emitirat ćemo ih u edukacijske, humanitarne, ali i zdravstvene svrhe u suradnji s HNK Zagreb i Croatia filmom. Naime, svaka izolacija koja podrazumijeva drastično reduciranje socijalnih kontakata može imati negativan utjecaj i na naše na psihičko zdravlje, a umjetnost u takvim situacijama omogućuje ljudima da se s mnogo manje stresa prilagode izvanrednoj situaciji u kojoj su se našli oni i njihove obitelji.     

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:06

Pratite naš portal te YouTube 24sata i Facebook 24 sata za daljnji raspored prikazivanja najboljih hrvatskih kazališnih komada! Zahvaljujemo Croatia Filmu na tehničkoj podršci pri realizaciji ovog projekta.

Predstavu 'Tko pjeva, zlo ne misli' POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Labuđe jezero' POGLEDAJTE OVDJE

Operu 'Ero s onoga svijeta' POGLEDAJTE OVDJE.

Predstavu 'Evanđelje' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Ljudi od voska' POGLEDAJTE OVDJE.

Predstavu 'Kralj Lear' POGLEDAJTE OVDJE.

Operu 'Nikola Šubić Zrinjski' POGLEDAJTE OVDJE.

Filozofski teatar s Yanisom Varoufakisom POGLEDAJTE OVDJE.

Komičnu operu 'Don Pasquale' POGLEDAJTE OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...
Evo zašto Danijele Martinović neće biti u 'Zvijezde pjevaju': Putuje s kolegom preko oceana
NIŠTA OD POLUFINALA

Evo zašto Danijele Martinović neće biti u 'Zvijezde pjevaju': Putuje s kolegom preko oceana

Njezine afirmativne poruke i nježan pristup sigurno će nedostajati natjecateljima 'Zvijezde pjevaju', dok će njezinu poziciju između Marija Lipovšeka Battifiace i Marka Tolje zauzet Nikša Bratoš