Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
19 komentara

Klikni i gledaj baletnu priču o bečkoj carici Sissi na 24sata.hr

Njemačka dramaturginja Christiane Theobald vodi nas kroz životnu priču jedne od najintrigantnijih i najljepših vladarica svijeta, koju će Patrice Bart ispričati svojim specifičnim koreografskim i redateljskim rukopisom

Foto: HNK
19 komentara

Ako ste propustili premijere, predstave su vam i dalje dostupne na web stranici #zajedno24sataYouTube kanalu i portalu 24sata

Elizabeta je bila kći vojvode Maksimilijana Josipa Bavarskog i princeze Ludovike Bavarske, koja se sa sedamnaest godina udala za cara Franju Josipa I. Bila je poznata po svojoj ljepoti i eleganciji, pisala je poeziju, proučavala grčki jezik i neprestano putovala, a diljem Europe bila je poznata zbog svojega nekonvencionalnog ponašanja.

Kao nastavak suradnje 24sata sa zagrebačkim Hrvatskim narodnim kazalištem te snimateljskom i tehničkom podrškom Croatia Filma, danas na 24sata i na YouTube kanalu 24sata možete pratiti balet “Elizabeta Austrijska - Sissi” s početkom u 20 sati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sissi je smrtno ranjena od ruke talijanskog atentatora u Genevi 1898. godine. Njezin turbulentan život pratimo od trenutka kada upoznaje mladog cara Franju Josipa i dolazi na bečki dvor. Taj život, određen strogom dvorskom etiketom, kosio se s njezinim karakterom i nikad nije pristala na stroga dvorska pravila.

Foto: HNK

Raskoš i bogatstvo nisu je učinili sretnom, cijeloga je života čeznula za mirom i slobodom, što nikad nije mogla imati. O svojem osjećanju života zapisala je u dnevniku: “Lutam sama ovim svijetom / Užitak i život odavno izbjegavam / Nemam s kime podijeliti sebe / Srodnu dušu nikad nisam otkrila”.

Foto: HNK

Poznata njemačka dramaturginja Christiane Theobald vodi nas kroz životnu priču jedne od najintrigantnijih i najljepših vladarica svijeta, koju će majstor baletne scene Patrice Bart ispričati svojim specifičnim koreografskim i redateljskim rukopisom, okupljajući veliki baletni ansambl u ovaj umjetnički projekt. Za glazbeni je aranžman zadužen skladatelj i dirigent svjetskog glasa Ermanno Florio.

Foto: HNK

Predstave na YouTube kanalu nisu namijenjene komercijalnoj upotrebi, emitiramo ih u edukacijske, humanitarne, ali i zdravstvene svrhe u suradnji s HNK Zagreb i Croatia filmom. Naime, svaka izolacija koja podrazumijeva drastično reduciranje socijalnih kontakata može negativno utjecati i na naše na psihičko zdravlje, a umjetnost u takvim situacijama omogućuje ljudima da se s mnogo manje stresa prilagode izvanrednoj situaciji u kojoj su se našli oni i njihove obitelji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Predstavu 'Tko pjeva, zlo ne misli' POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Labuđe jezero' POGLEDAJTE OVDJE

Operu 'Ero s onoga svijeta' POGLEDAJTE OVDJE.

Predstavu 'Evanđelje' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Ljudi od voska' POGLEDAJTE OVDJE.

Predstavu 'Kralj Lear' POGLEDAJTE OVDJE.

Operu 'Nikola Šubić Zrinjski' POGLEDAJTE OVDJE.

Filozofski teatar s Yanisom Varoufakisom POGLEDAJTE OVDJE.

Komičnu operu 'Don Pasquale' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Vučjak' POGLEDAJTE OVDJE

Balet 'Petar Pan' POGLEDAJTE OVDJE.

Filozofski teatar s Tariquom Alijem POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Modrobradi' POGLEDAJTE OVDJE.

Predstavu 'Žena' POGLEDAJTE OVDJE.

Operu 'Adel i Mara' POGLEDAJTE OVDJE.

Filozofski teatar s Paulom Masonom POGLEDAJTE OVDJE.

Balete 'Tamni pejzaži' i 'Bolero' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Tartuffe' POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Apoksiomen' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Ivanov' POGLEDAJTE OVDJE

https://zajedno.24sata.hr/

Tema: HNK predstave

Message