Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
5 komentara

Klikni i gledaj Filozofski teatar u domu: Gost Yanis Varoufakis

Kad je HNK počeo s Filozofskim teatrom, za sve događaje vladalo je uvijek veliko zanimanje, a gostovanje Yanisa Varoufakisa 2016. bilo je tada intelektualni, a sigurno i politički događaj godine u Hrvatskoj...

5 komentara

Ako ste propustili premijere, predstave su vam i dalje dostupne na YouTube kanalu i portalu 24sata.

Prije pet godina zagrebački HNK otkrio je hrvatskoj publici novi oblik populariziranja filozofskih ideja – putem Filozofskog teatra.

Kao nastavak suradnje 24sata sa zagrebačkim Hrvatskim narodnim kazalištem te snimateljskom i tehničkom podrškom Croatia Filma, danas na 24sata.hr i na YouTube kanalu 24sata možete pratiti predstavu razgovor s Yanisom Varoufakisom, grčkim političarom, filozofom i ministrom financija u lijevoj vladi Alexisa Tsiprasa.

Razgovor počinje u 20 sati, a možete ga gledati i ovdje.

POGLEDAJTE OVDJE:

Kad je HNK počeo s Filozofskim teatrom, za sve događaje vladalo je uvijek veliko zanimanje, a gostovanje Yanisa Varoufakisa u nedjelju, 4. prosinca 2016. godine bilo je tada zasigurno intelektualni, a sigurno i politički događaj godine u Hrvatskoj.

Najavljujući svoj dolazak u Zagreb, Yanis Varoufakis je tada izjavio: 'Da bi Europska unija uspjela bilo gdje, mora uspjeti svugdje. Kako u Hrvatskoj, tako u Njemačkoj, kako u Grčkoj, tako u Francuskoj. Međutim, danas, Europska unija propada svugdje jer su njezini dužnosnici odlučili tretirati dijelove Europe i narode kao kolateralnu štetu njihova nesposobnoga upravljanja europskom bankarskom krizom. Filozofija DiEM-a je da promjena Europe može početi bilo gdje, prije nego što se nastavi svugdje. U prosincu počinjemo u Zagrebu, u gradu u kojemu sam već osjetio energiju promjene'.

Foto: HNK

Varoufakisu je ovo bio prvi dolazak u Hrvatsku poslije turbulentnoga vremena koje je proveo boreći se protiv europskoga establishmenta, kako bi predstavio svoju najnoviju knjigu 'Trpite ono što morate?'.

Bit će zanimljivo podsjetiti se na taj razgovor sa Srećkom Horvatom, naročito danas, u sasvim novim okolnostima, kad hrvatska budućnost iznimno ovisi o financijskoj pomoći EU.

HNK I 24SATA VAM DARUJU Klikni i pogledaj predstavu 'Evanđelje': Ovo je spektakl

Predstave na YouTube kanalu nisu namijenjene komercijalnoj upotrebi, emitirat ćemo ih u edukacijske, humanitarne ali i zdravstvene svrhe u suradnji s HNK Zagreb i Croatia filmom. Svaka izolacija koja podrazumijeva drastično reduciranje socijalnih kontakata može imati negativan utjecaj i na naše psihičko zdravlje, a umjetnost u takvim situacijama omogućuje ljudima da se s mnogo manje stresa prilagode izvanrednoj situaciji u kojoj su se našli oni i njihove obitelji.

Pratite naš portal te YouTube 24sata i Facebook 24 sata za daljnji raspored prikazivanja najboljih hrvatskih kazališnih komada! Zahvaljujemo Croatia Filmu na tehničkoj podršci pri realizaciji ovog projekta.

Predstavu 'Tko pjeva, zlo ne misli' POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Labuđe jezero' POGLEDAJTE OVDJE

Operu 'Ero s onoga svijeta' POGLEDAJTE OVDJE.

Predstavu 'Evanđelje' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Ljudi od voska' POGLEDAJTE OVDJE.

Predstavu 'Kralj lear' POGLEDAJTE OVDJE.

Operu 'Nikola Šubić Zrinjski' POGLEDAJTE OVDJE.

#zajedno24sata

Tema: HNK predstave

Message