Obavijesti

Show

Komentari 12

Kod Tatjane gostovao Rundek, sutra Direkcija izbora za Miss...

Kod Tatjane gostovao Rundek, sutra Direkcija izbora za Miss...
5

U srijedu su u 'Dnevnom boravku' gostovali Darko Rundek i glazbeni kritičar Ante Perković. U četvrtak ne propustite gostovanje Direkcije izbora za Miss Hrvatske

VIDEO

U srijedu su u talk showu 'Dnevni boravak' voditeljice Tatjane Jurić na 24sataTV-u gostovali glazbenik, kantautor, pjesnik i glumac Darko Rundek te glazbeni kritičar Ante Perković, autor knjige 'Knjiga o pjesmama: Rundek, između' koja će se od četvrtka, 03. listopada, naći u prodaji. Knjiga se većim dijelom sastoji od dopisivanja Perkovića i Rundeka o njegovim pjesmama i životu. U knjizi se nalaze i izjave Rundekovih suradnika i prijatelja, dokumenti, sjećanja, priče te fotografije iz karijere.

- Ja sam rekao da ne bih pisao biografiju, to je po meni malo nepristojno ako je u pitanju živi čovjek koji može napisati autobiografiju. Činilo mi se da pisanju treba pristupiti na neki svježiji način, tako da smo koncipirali knjigu kao album ili koncept - rekao je Perković tvrdeći kako nije riječ o klasičnoj autobiografiji.

Dodao je kako je Rundekova karijera mutimedijalna od samog početka. 

- Njegova karijera je multimedijalna od samog početka što se tiče rada na radiju, u kazalištu kao kompozitor, nešto rjeđe kao glumac. Taj vizaulni dio pokušali smo napraviti tako da prati ono što knjiga govori - rekao je Perković. 

Glazbenik se prisjetio devedesetih godina tvrdeći da su mu 1995. i 1996. godina ostale u izuzetnom sjećanju te se osvrnuo na nastanak pjesme 'Bi mogo da mogu'. 

- Ne sjećam se kako je nastala, mislim da je to jedna od mojih najmudrijih - rekao je Rundek.

Prisjetili su se i kako im je jednom konobar u Vodicama zapjevao Rundekovu pjesmu. 

- To je počast s jedne strane, no s druge je nemoguće na nekom javnom mjestu provesti više od pet minuta da netko ne dođe. To je jedan od razloga zašto smo se upustili u dopisivanje - rekao je Perković. 

Komentirao je kako je glazbenik tijekom rada na knjizi funkcionirao kao jako dobar urednik koji bi ga usmjerio ako bi odlutao ili bi ga jednostavno savjetovao. 

- Ljude i ne zanima pravi Rundek, zanima ih neki mitski heroj, koji naravno nije on nego neka njegova projekcija koja je završila u pjesmi ili nizu života koje je dotakla. Znate kako se kaže - ne treba miješati stvarnost s onim što dobiješ iz knjiga. Mitologija je nanijela puno štete ljudima koji su se htjeli baviti umjetnošću. Zdravo je ne misliti puno i jako veliko o sebi - rekao je Perković. 

Glazbenik i njegov Cargo trio u budućnosti planiraju nastupe, a objavit će i CD u proljeće iduće godine. 

Ne propustite gostovanje Direkcije izbora za Miss Hrvatske

U četvrtak u showu gostuje Direkcija izbora za Miss Hrvatske. Misica Lana Gržetić izrazila je nezadovoljstvo jer su joj iz direkcije izbora, čiju licencu drži Boris Geršak, za natjecanje na izboru za Miss Svijeta osigurali samo jednu haljinu i jedne cipele i rekli da valjda i sama ima haljinu koju bi ponijela. Riječanka je iz svog džepa morala platiti 450 eura za višak prtljage i posuđivati odjeću i cipele od Miss Bosne. Lana je izjavila da se zbog svega osjećala kao Pepeljuga. 

Tatjanin talk show Dnevni boravak pratite od utorka do četvrtka u 17.20 sati, uživo na 24sata TV. 

24sata TV možete pratiti na 9. kanalu Max TV-a, B.netu-u, Iskon TV-u, Optima TV-u, H1 TV-u, EVO TV-u i Amis TV-u

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...
ATRAKTIVNA ARGENTINKA

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...

Odvjetnica iz Buenos Airesa, Alejandra Rodriguez proglašena je misicom svog grada, a sada je čeka nacionalni izbor