Show

Komentari 0

Kolege se opraštaju: Alić je bio drugačiji, zanimljiv i talentiran

Kolege se opraštaju: Alić je bio drugačiji, zanimljiv i talentiran

Mislim da je ona Alićeva scena iz 'Putovanja u Vučjak', onaj monolog, suze, emocije... nešto najbolje što sam ikad vidio, rekao nam je glumac Zijad Gračić

Televizijski, filmski i kazališni glumac Božidar Alić preminuo je noćas u 66. godini, potvrdila nam je njegova supruga Sanda

- Da, istina je. Sinoć je preminuo - u suzama je rekla gospođa Alić. 

Od kontroverznog glumca oprostile su se brojne kolege s kojima je surađivao tijekom karijere.

- Pamtit ću ga po velikoj osobnosti i ogromnom talentu. Poseban po puno toga, a sa svime što posebnost nosi, nekad u plusu, nekad u minusu. Poštovao sam to i dobro smo surađivali u svim projektima. Pamtim 'Jeruzalemski sindrom' s kojim smo dobili nagradu u Veneciji. Bilo ga je teško pratiti ali svakako je jedan od zadnjih glumaca s golemom osobnosti - rekao nam je redatelj Jakov Sedlar (67).

I glumac Velimir Čokljat (61) prisjetio se kolege s kojim je imao brojne projekte. 

- Otišao je jedan od najvećih hrvatskih glumaca. Teško je u to povjerovati. Pamtit ću ga po talentu, po zajedničkim projektima. Snimali smo serije, 'Zabranjenu ljubav', primjerice, a predlagao mi je da radimo predstavu 'Zoološke priče'. Nažalost, otišao je - rekao je Čokljat.

Glumica Ksenija Pajić (58) također je zatečena viješću. 

- Prerano je otišao, žao mi je. Iskrena sućut sinu i obitelji. Izgubili smo iznimno talentiranog kolegu - rekla je. 

Zijad Gračić (60) upoznao je, kaže, Alića još kao mladi glumac. 

- Tek sam upisao Akademiju, a on je slovio kao najtalentiraniji, onaj od kojeg naše glumište puno očekuje. Iako nismo puno surađivali, dobro smo se poznavali. Naš zadnji zajednički projekt bio je 'Ponos Ratkayevih'. Jako me je potresla vijest o njegovom odlasku. Mislim da je ona njegova scena iz 'Putovanja u Vučjak', onaj monolog, suze, emocije... nešto najbolje što sam ikad vidio - rekao nam je glumac.

Glumac Duško Valentić (70) davnih je godina, priča nam, spremao Alića za Akademiju. 

- Došao mi je kao maturant. Već tad je neosporno bio drugačiji i zanimljiv. Žao mi je, tužan sam. Šok mi je tim veći jer se dugo nismo negdje sreli, čuli. Mislio sam da je sa zdravljem sve u redu, da puno radi - rekao nam je Valentić. 

Glumica Ksenija Marinković (53) surađivala je s Alićem još 80-ih godina. 

- Pokoj mu duši! Poznajemo se dugo, a 1986. radili smo 'Lude dane'. Bila je to moja prva predstava koju sam radila s Magellijem u Gavelli. Božo je igrao grofa Almavivu. Bio je vrlo duhovit, temperamentan - zaključila je. 

Pjevač Marko Perković Thompson (53) oprostio se od glumca putem društvene mreže. 

- Preminuo je velikan hrvatskog glumišta. Počivao u miru Božjem! Iskrena sućut obitelji, rodbini i prijateljima - napisao je Thompson na svojoj službenoj stranici. 

 

Najčitaniji članci