Obavijesti

Show

Komentari 3

Komemoracija za Aleksandra: 'Bijesni smo što si rano otišao'

Komemoracija za Aleksandra: 'Bijesni smo što si rano otišao'
11

Komemoracija u HNK, zamišljena da traje koliko i uobičajena kazališna predstava, 1 sat i 45 minuta, započela je minutom šutnje i govora sućuti članova uprave kazališta...

VIDEO

Beskrajno dugi, gromoglasan pljesak dali su Aleksandru Bogdanoviću njegove kolege glumci, iz osječkog HNK, ali i oni pristigli iz kazališta u Srbiji, te rodbina i prijatelji na komemoraciji održanoj na glavnoj sceni HNK u Osijeku. Prvak osječke drame, višestruko nagrađivani kazališni i filmski glumac, nastradao je u teškoj prometnoj nesreći 14-tog prosinca kada je na njega naletjelo osobno vozilo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Velika tuga za glumcem Aleksandrom Bogdanovićem: ‘Bio si velik čovjek, ljudina i pol’ 01:09

Preminuo je od teške ozlijede glave četiri dana kasnije, a njegova obitelji darovala je njegove organe. Svojim je iznenadnim odlaskom Bogdanović zavio u crno, ne samo glumački ansambl i sve djelatnike HNK u Osijeku, nego i brojne druge ljude koji su ga poznavali, posebice one iz svijeta sporta jer je Bogdanović, u jednom periodu svoga života, bio perspektivan tenisač i trener teniskih zvijezda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Komemoracija u HNK, zamišljena da traje koliko i uobičajena kazališna predstava, 1 sat i 45 minuta, započela je minutom šutnje i govora sućuti članova uprave kazališta. Potom su se, jedan za drugim, na daskama na kojima su donedavno glumili sa Bogdanovićem, zaredali svi njegovi kolege glumci. Obraćali su se prepunom kazalištu jer su se od Ace došli oprostiti i političari, uglednici iz kulture, pisci, ljudi sa kojima je surađivao, njegovi 'studenti' glume koje je podučavao te mnogi drugi.

U prvom redu sjedila je njegova nevjenčana supruga Sena sa kojom glumac ima trogodišnjeg sina Iana Lava, te njegova bivša supruga koja je pristigla iz Novog Sada te njihove kćeri Una i Mia.

- Aleksandar je odabrao živjeti kroz neke druge ljude, kroz svoju djecu. Ma kako je veličanstven glumac bio, njemu je najvažnija uloga u životu bila ona očinska – da čuva i ljubi. Imao je dar pronalaženja vrijednih i dobrih osobina u ljudima oko sebe. Pokazao nam je kako kazalište nije samo posao jer je ono bilo i njegova druga obitelj. Znao je sa velikim riječima, zato su mu uvijek i bile povjerene. Ljuti smo i bijesni što si otišao, nasilno i prije reda i ne možemo se pitati zašto. Ali, znamo da si još uvijek tu i da si ostavio dubok pečat u kazališnom svijetu - poručile su kolege Bogdanoviću dok su se iza, na sceni, projektirali snimci iz njegovih predstava, komične situacije i scene iza kulisa ili tijekom proba.

Bilo je smijeha i suza, komemoracija kakva bi se Aci zasigurno svidjela.

- Toliko je volio gostovanja da bi sada sigurno pitao kada će i ova komemoracija ići na gostovanje - rekao je kolega glumac Duško Modrić.

- Kada smo nedavno putovali na dodjelu nagrade Marka Marulića rekao nam je da je, kada je on zadnji puta dobio Marulića, češao uho sedam sekundi. "Djeco, ne zaje*avajte se, morate čačkati uši!" rekao nam je tada. I kada smo tamo došli, čačkali smo uši, svatko po sedam sekundi, i dobili smo dva Marulića! Hvala ti na životnim lekcijama - poručili su mu studenti glume koji su sa njime proveli posljednje tjedne života i smijehu i veselju jer su, pod njegovim mentorstvom, postavljali predstavu.

Bogdanović je poginuo kada je išao kući sa posljednje odigrane predstave u osječkom HNK.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...
ZNA PRIVUĆI PAŽNJU

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...

Fani je velika ljubiteljica skupocjene odjeće i modnih dodataka. Svaki svoj stajling pomno bira, a nerijetko poseže za komadima koji ističu njezin stas

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti
Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €
PRIVUKLA POGLEDE

Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €

Željko i Fani su na glasanje stigli u elegantnim modnim kombinacijama, a ona je nosila i dizajnersku torbicu