Show

Komentari 21

Kontroverzna Sinead stiže u Zagreb, ograničila broj karata

Kontroverzna Sinead stiže u Zagreb, ograničila broj karata

Njezini stari klasici ponovo su aktualni na radio postajama, a koncertni izvještaji govore o najboljim nastupima kontroverzne pjevačice unazad 15-ak godina, otkako je medijske stupce češće punila skandalima

Sinead O’Connor (52), kultna kontroverzna pjevačica dolazi 15. siječnja na svoj premijerni i ekskluzivni zagrebački nastup u Tvornicu kulture, na koncert limitiranog kapaciteta svega 1.200 ulaznica. Po mnogima jedan od najvećih talenata glazbene industrije uopće od sredine 80-ih godina prošlog stoljeća do danas, Sinead iza sebe ima izuzetno životopisnu karijeru, omeđenu gomilama skandala, kontroverzi i sjajnih pjesama.

Njezina verzija Princeove pjesme 'Nothing Compares 2 U' jedan je od najvećih pop hitova svih vremena i jedna od najizvođenijih pjesama na radio stanicama unazad 30 godina. Na vrhuncu karijere početkom 90-ih među fanove njezinog rada ubrajala se cijela svita velikih imena kao što su Elton John, Bono, Mary J. Blige i mnogi drugi. Široj mainstream prepoznatljivosti često su smetali mnogobrojni skandali; javni rat s Madonnom, trganje Papine slike na Saturday Night Live emisiji, prekidanje većih koncerata, kao i zahtjevi da ju izbrišu s Grammy nominacija koje je često dobivala.

Prošle je godine iznenadila obožavatelje objavom da je promijenila vjeru i prešla na islam. Na društvenim mrežama je objavila fotografiju s hidžabom i obavijestila pratitelje da je odsad zovu Shuhada' Davitt. 

Ponosno objavljujem da sam postala muslimanka. Ovo je prirodan zaključak bilo kojeg inteligentnog teološkog putovanja. Sva proučavanja svetih knjiga vode prema islamu što druge svete knjige čini suvišnima. Imat ću i novo ime. Zvat ću se Shuhada - napisala je tada.

Usprkos svemu posljednjih godina Sinead doživljava pravi procvat karijere, pa s novim bandom iza sebe redovito rasprodaje koncertne dvorane na Otoku, kontinentalnoj Europi, a nakon zagrebačkoj koncerta kreće i na svoju veliku američku turneju, prvu nakon niza godina. Njezini stari klasici ponovo su aktualni na radio postajama, a koncertni izvještaji govore o njezinim najboljim
nastupima unazad 15-ak godina.

Ulaznice za zagrebački koncert u prodaju su po early bird cijeni od 180 kn. Ta cijena aktualna je do 23.12., kada se penje na 200 kn. Ostane li ih na dan koncerta, iznositi će 220 kn. U prodaji je i VIP sektor po trajnoj cijeni od 290 kn. 

Najčitaniji članci