Obavijesti

Show

Komentari 34

Kontroverzni show: Obitelj će živjeti u nacističkom režimu

Kontroverzni show: Obitelj će živjeti u nacističkom režimu
1

Premijera reality showa 'Holiday in the Protectorate', koji je napravljen u produkciji češke televizije, bila je u subotu 23. svibnja. Bit će prikazano osam epizoda

VIDEO

'Holiday in the Protectorate' ('Odmor u Protektoratu) prikazuje tri generacije obitelji koje su podvrgnute životu pod nacističkom vladavinom.

Natjecatelji nisu znali u što se upuštaju sve dok nisu stigli na izolirano imanje, a iz starog radioprijemnika su dobili obavijest da će Hitler okupirati Češku. Sedmeročlana obitelj koja se natječe odabrana je između 200 prijavljenih kandidata. 

Dva mjeseca proživljavat će razdoblje Drugog svjetskog rata

U showu će se suočiti s neimaštinom hrane i osnovnih potrepština. Njihovi zadaci svodit će se na uobičajene aktivnosti kao što su branje usjeva i mužnja krava, šivanje zavjesa, ali i skrivanja u skloništima. Obitelji će prolaziti i kroz simulirane zračne napade te ispitivanje Gestapoa - njemačke državne tajne policije. 

U uvjete koji su vladali tijekom Drugog svjetskog rata stavljeni su na dva mjeseca, a ako uspiju izdržati sve zadano, dobivaju nagradu od milijun čeških kruna, to jest 272.000 kuna. 

'To je uvreda za sve koji su prošli kroz patnje tog razdoblja'

I prije nego što se show počeo prikazivati, po internetskim forumima pojavile su se brojne kritike. 

- To je uvreda za sve koji su prošli kroz patnje tog razdoblja - jedan je od komentara. 

No producentica showa, Zora Cejnková, brani svoj rad.

- Cijeli produkcijski tim svjestan je problema koji donosi oživljavanje ovog razdoblja. No smatramo da, dok poštujemo etička pravila i prikazujemo povijesno točne činjenice, ne činimo ništa loše - zaključila je. Reality je sniman pod nadzorom dva povjesničara, dva psihologa te jednim arhitektom jer su život u prošlosti odlučili što vjernije poistovjetiti s prikazom odabranog vremena.

- Inspirirale su me užasne priče mojih djedova i baka koji su prošli kroz to razdoblje. Htjela sam ljudima dočarati te strahote. Bilo je zanimljivo gledati kako se ljudi pred kamerama nose s takvim psihološkim pritiskom - rekla je Zora. 

No mnogi se svejedno pitaju kakva će se to publika zabavljati gledajući ljude koji žive u strahu od nacističkih vojnika i njihovih doušnika.

Premijera showa bila je u subotu 23. svibnja, a zadnja epizoda bit će prikazana 21. lipnja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama