Obavijesti

Show

Komentari 37

Koriste slavu za dobro: Imaju svoje dobrotvorne organizacije

Koriste slavu za dobro: Imaju svoje dobrotvorne organizacije
1

Najveće svjetske zvijezde s basnoslovnim honorarima mogu si priuštiti sve što požele. No neki od njih odlučili su dio svog bogatstva 'vratiti' svijetu u obliku dobrotvornih organizacija

VIDEO

Miley Cyrus

Pjevačica i glumica 2014. osnovala je neprofitnu organizaciju Happy Hippie Foundation kojoj je cilj pomoći mladim članovima LGBT zajednice koji nemaju krov nad glavom, kao i ostalim ranjivim skupinama koji se suočavaju s nepravdom i diskriminacijom. 

George Lucas

2015 Kennedy Center Honors

Autor megapopularne franšize 'Zvjezdani ratovi' osnivač je George Lucas Educational Foundation i Lucasfilm Foundation. Cilj organizacija koje su s radom krenule 1991. godine je inspirirati i potaknuti mlade ljude da ostvare svoje snove. Sredstva koje skupljaju dobrotvornim programima i umjetničkim djelima pomažu školama da u svoj program uvedu inovacije koje će kreativnim učenicama olakšati da se ostvare u polju koje ih zanima. 

Will Smith i Jada Pinkett Smith

PA/Pixsell

Zvjezdani par koji je zajedno surađivao i na poslovnom planu zajedno vode i dobrotvornu organizaciju 'Will and Jada Smith Family Foundation' kojom prikupljaju sredstva za umjetnost i edukaciju. Njihova organizacija usko je povezana s radom one bivšeg predsjednika Bracka Obame, 'My Brother's Keeper Alliance'. 

Matthew McConaughey

PA/Pixsell

Teksaški glumac osnovao je organizaciju 'Just Keep Livin'' sa svojom suprugom Camilom Alves. Organizacija želi pomoći učenicama javnih srednjih škola diljem SAD-a da im fitness i Wellness programi budu dostupniji. Programe organizacije trenutno koristi preko 3000 učenika u Kaliforniji, Ohiju, Teksasu, Louisiani i Washingtonu. 

Lady GaGa

59th Grammy Awards Arrivals - LA

Višestruka dobitnica Grammyja svoju je organizaciju 'Born This Way' osnovala s majkom Cynthijom Germanottom 2011. Organizacija je dobila ime po GaGinom drugom albumu, a cilj joj je pomoći mladima da 'poboljšaju svoje lokalne zajednice'. Prikupljenim sredstvima, organizacija školama donira potrepštine, a djeci i mladima pruža programe za kreativno izražavanje. 

Leonardo DiCaprio

CAN, Toronto Film Festival

Strastveni aktivist za zaštitu okoliša još je 1998. osnovao organizaciju koja nosi njegovo ime, a cilj joj je 'podupirati zdravlje svih stanovnika Zemlje' te zaštititi oceane, divlje životinje i šume financijskom potporom i istraživanjem. Organizacija djeluje diljem svijeta i financirala je preko 200 projekata, a do sada je skupila preko 80 milijuna dolara. 

Elton John

BBC Radio 2 Live in Hyde Park

Glazbena ikona osnovala je organizaciju Elton John AIDS Foundation još 1992. Njome se financiraju programi i istraživanja u svrhu smanjenja broja ljudi zaraženih HIV-om ili AIDS-om. Organizacija financijski pomaže i oboljelima od te bolesti te radi na edukativnim sadržajima kako bi umanjili stigmatizaciju oboljelih. Tijekom dobrotvorne večeri u New Yorku, na 25. godišnjicu, organizacija je skupila 385 milijuna dolara. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao