Obavijesti

Show

Komentari 35

Korona spriječila i Eurosong! Otkazani su nastupi izvođača

Korona spriječila i Eurosong! Otkazani su nastupi izvođača
1

Hrvatsku je od 12. - 16. svibnja na Eurosongu trebao predstavljati Damir Kedžo s pjesmom 'Divlji vjetre'. Svi izvođači koji su trebali nastupiti ovog proljeća u Nizozemskoj navodno će biti pozvani i sljedeće godine

VIDEO

Globalna pandemija korona virusa zaustavila je u potpunosti svijet, a sportska natjecanja i glazbene manifestacije u takvom izvanrednom stanju ipak su sporadične. Nakon što je čak i Europsko prvenstvo u nogometu odgođeno za 2021., a najveći glazbeni festivali poput Coachelle već su izvjesili nove, jesenske datume, postalo je izvjesno da sličan scenarij očekuje i Eurosong.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:29

Potvrdili su to i organizatori, a šuškanja proteklih nekoliko dana pokazala su se točnima. U Rotterdamu se 2020. neće pjevati, ali Nizozemci se nadaju da hoće 2021.

U tom slučaju, svi izvođači koji su trebali nastupiti ovog proljeća u Nizozemskoj bit će navodno pozvani i sljedeće godine, no zbog propozicija natjecanja neće moći nastupiti s istom pjesmom. Doduše, to je tek jedan od scenarija kako ovo razriješiti. Neslužbeno, onaj najizvjesniji, ali pregovori na tu temu tek će uslijediti. 

- Još je prerano i nismo definirali to pitanje, ali voljeli bismo svakako ugostiti Eurosong u Rotterdamu sljedeće godine i radimo na tome - objavili su u svom priopćenju iz Nizozemske, razočarani što je sve skupa propalo. 

Hrvatsku je od 12. - 16. svibnja na Eurosongu trebao predstavljati Damir Kedžo s pjesmom 'Divlji vjetre', autora Ante Pecotića. Hoće li Damir na Eurosongu nastupiti sljedeće godine i hoće li zemlje sudionice ovog natjecanja poslati one izvođače koji su trebali nastupiti u svibnju ili neke druge u ovim trenucima je nemoguće pouzdano prognozirati no sve će se, tvrde iz Eurosonga, usuglasiti uskoro.

Korona virus prijeti Eurosongu: 'Možda ćemo morati otkazati'
Korona virus prijeti Eurosongu: 'Možda ćemo morati otkazati'

Nizozemci su ovogodišnji domaćini trebali biti zahvaljujući pobjedi Duncana Laurencea s pjesmom 'Arcade' na prethodnom izboru, a ako domaćini budu 2021. to će biti peti put da se natjecanje odvija u toj zemlji, prvi put nakon Eurosonga 1980. 

POGLEDAJTE 24 PITANJA S DAMIROM KEDŽOM: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.