Obavijesti

Show

Komentari 60

Odlazak legende: Kralj bluesa B.B. King preminuo u 90. god

Odlazak legende: Kralj bluesa B.B. King preminuo u 90. god
7

Slavni glazbeni B.B. King početkom travnja smješten je u bolnicu zbog dehidracije koju je izazvao dijabetes od kojeg boluje više od 20 godina. Preminuo je u L.A.-u

VIDEO

Legendarni američki gitarista B.B. King preminuo je u 90. godini u svom domu u Las Vegasu, javlja Associated Press. Vijest o smrti potvrdio je njegov odvjetnik.

Slavni glazbenik početkom travnja smješten je u bolnicu zbog dehidracije koju je izazvao dijabetes od kojeg boluje više od 20 godina. Nedugo nakon toga ponovo je hospitaliziran zbog dehidracije i blažeg srčanog udara. Zbog bolesti je prošle godine otkazao i cijelu svoju turneju.

VIDEO

Njegove pjesme Lucille, Sweet Black Angel, Rock Me Baby... zauvijek će pamtiti milijuni ljubitelja njegove glazbe. Časopis Rolling Stone smjestio ga je na treće mjesto u svom popisu "100 najvećih gitarista svih vremena".

Za svoju glazbu dobio je 14 nagrada Grammy, uključujući i onu za životno djelo 1987. godine.

VIDEO

B.B. King rođen je pod imenom Riley B. King, od oca Alfreda i majke Nore u Itta Beni, država Mississippi. U Memphis je prvi put došao 1946. godine, ali je otišao nakon nekoliko mjeseci. Vratio se nakon bolje pripreme, i radio kao pjevač na mjesnoj radio postaji. Također je radio i kao DJ, gdje je pokupio i nadimak 'Beale Street Blues Boy', što je kasnije skraćeno na "B.B.", odatle i njegov pseudonim. Nastupa od 1947. godine.

Bio je prepoznatljiv po svom specifičnom zvuku, no slavu je stekao zahvaljujući R&B hitovima. Izvan bluesa na pop i R&B tržište proširio se obradom pjesme Roya Hawkinsa 'The Thrill is Gone'.

VIDEO

Pored glazbene karijere gostovao je i u nizu televizijskih serija,a  neke od njih su 'Bračne vode' i 'Princ iz Bel Aira'.

U filmu 'Blues brothers 2000' pojavio se kao pjevač i gitarist sastava Louisiana Gator Boys.

Često se odazivao na humanitarne koncerte.

U braku je bio dva puta no zbog prenatrpanog poslovnog rasporeda, oba su neslavno okončana.

Posljednjih mjeseci u središtu zbivanja bile su trzavice između obitelji i njegove menadžerice koja mu nije htjela omogućiti adekvatnu liječničku skrb. LaverneToney navodno je njegovoj obitelji i prijateljima branila susrete s liječnicima. Oni su nju optužili da je tijekom godina Kinga opelješila' za deset milijuna dolara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 60

VIDEO

Pogledajte u čemu je Severina došla na sud: Haljina od 1170 dolara s detaljima na grudima...
ZADNJE ROČIŠTE

Pogledajte u čemu je Severina došla na sud: Haljina od 1170 dolara s detaljima na grudima...

Uz haljinu je iskombinirala torbicu brenda Bottega Veneta. Nosila je i bijele ravne ALAIA cipele

U 'Brak na prvu' stižu Dario i Petra iz prošle sezone emisije
VELIKO IZNENAĐENJE

U 'Brak na prvu' stižu Dario i Petra iz prošle sezone emisije

Kandidati iz prošle sezone 'Braka na prvu' posjetit će jedan par iz ove sezone. 'To nas podsjeća na nas dvoje', reći će Petra
Manekenka na meti kritika radi haljine: 'Užas! Pa sve ti se vidi'
NATASHA POLY

Manekenka na meti kritika radi haljine: 'Užas! Pa sve ti se vidi'

Na sebi je imala potpuno prozirnu haljinu francuskog dizajnera Muglera. Svoj izgled upotpunila je decentnim nakitom i crnim štiklama. Međutim, nije svima baš 'legla' njena kombinacija