Obavijesti

Show

Komentari 21

Kraljica će se danas obratiti narodu u posebnom govoru...

Kraljica će se danas obratiti narodu u posebnom govoru...
3

Kako bi se izbjegao svaki rizik mogućeg prijenosa zaraze korona virusom, obraćanje su snimili u velikoj sobi dvorca kako bi se osigurao potreban razmak između kraljice i kamermana

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kraljica je u izolaciji, a njezine dužnosti preuzet će William...

Kraljica Elizabeta (93) snimila je posebnu poruku koju će uputiti Britancima danas navečer zbog pandemije korona virusa, piše Telegraph. Video poruka će se emitirati u 21 sat.

- Nadam se da će u godinama koje dolaze svatko moći biti ponosan na to kako je reagirao na ovaj izazov. Oni koji će doći poslije nas reći će da su Britanci ove generacije bili jednako jaki kao i bilo koje drugo - reći će kraljica, navodi se u izvacima njezina govora koje je unaprijed objavila Buckinghamska palača.

Snimanje govora odradila je u dvorcu Windsor u koji je nedavno otišla kao i svake godine prije Uskrsa. Kako bi se izbjegao svaki rizik mogućeg prijenosa zaraze korona virusom, obraćanje su snimili u velikoj sobi dvorca kako bi se osigurao potreban razmak između kraljice i kamermana, koji je nosio zaštitnu odjeću i bio jedina osoba prisutna u sobi.

Elizabeta se rijetko obraća naciji, izuzev njezine poruke svakog Božića. 

Posljednji put je to učinila 2012. kada je obilježila 60 godina vlasti, a deset godina ranije obratila se naciji nakon smrti njezine majke te se zahvalila Britancima na iskazanoj sućuti.

Royal visit to Royal Philatelic society

Javnosti se obratila i na početku Zaljevskog rata 1991., a njezino najpoznatije obraćanje dogodilo se nakon smrti njezine snahe, princeze Diane u automobilskoj nesreći u Parizu 1997., usred tugovanja cijele zemlje.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članakKraljica Elizabeta napustila je palaču zbog straha od korone...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:39


 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin