Obavijesti

Show

Komentari 4

Kraljica Elizabeta i princ Charles žele smjestiti izbjeglice iz ratne Ukrajine na vlastita imanja

Kraljica Elizabeta i princ Charles žele smjestiti izbjeglice iz ratne Ukrajine na vlastita imanja
4

S obzirom na ratno stanje u Ukrajini, članovi kraljevske obitelji razmišljaju o pomaganju izbjeglicama tako što bi im ustupili svoje vikendice i imanja kako utočišta i smještaj, a žele im ponuditi i poslove, usavršavanja...

Članovi kraljevske obitelji među kojima su kraljica Elizabeta (95) i princ Charles (73) pokušavaju pomoći izbjeglicama na razne načine uključujući mogućnost zaposlenja i radnih mjesta, tečajeva obuke i pružanje smještaja i utočišta.

- Svi članovi kraljevske obitelji složni su u tome da treba novčana, a i paket praktične pomoći ukrajinskim izbjeglicama. U to se uključuje i osiguravanje smještaja, a u planu je otvaranje posjeda Dumfries House u Škotskoj – za Daily Mail je rekao izvor blizak obitelji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Otkako je započela ruska invazija na Ukrajinu, mnogi stanovnici su morali napustiti svoje domove i pronaći utočište u drugim državama. Tako su kao izbjeglice stigli u mnoge zemlje, uključujući i Veliku Britaniju.

THE CANADIAN PRESS 2019-06-05

Vojvotkinja Camilla (74), također je ponudila neke od svojih nekretnina unesrećenim izbjeglicama.

Dumfries House posjed je u vlasništvu zaklade princa Charlesa te je poznat po tome što se na njemu održavaju brojna vjenčanja i humanitarna događanja te služi kao primjerak prikaza nekadašnje arhitekture.

Uz to, razmatraju i stavljanje na razmatanje posjed Balmoral. Kraljevska obitelj na posjedu koristi nekoliko nekretnina koje im služe kao kuće za odmor.

- Mnogi Ukrajinci imaju dosta iskustva u poljoprivredi, gostoprimstvu i proizvodnji hrane. Na taj način će biti od velike važnosti za Veliku Britaniju. Ne zavaravamo se da Ukrajincima neće biti teško doći ovamo, ali želimo surađivati sa škotskom i britanskom vladom kako bismo pružili prilike pojedincima i obiteljima gdje god možemo – poručili su iz zaklade gdje na čelu stoje princ William (39) i Kate Middleton (40).

Prisjetimo se, princ Charles je ranije ovoga mjeseca posjetio sklonište u Londonu gdje se nalaze ukrajinske izbjeglice. Naveo je tada, kako mu je drago što su uspjeli proći toliki put kako bi pronašli sigurnost u Velikoj Britaniji te se nada da će dobiti svu potrebnu pomoć.