Obavijesti

Show

Komentari 17

Krešimir: 'Ostvario sam svoj san i sad se vraćam na ulicu'

Krešimir: 'Ostvario sam svoj san i sad se vraćam na ulicu'
2

CEST IS THE BEST Krešimir Baričević bio je 3. na Splitskom festivalu. Huljići su mu otvorili vrata estrade, međutim, njega to ne zanima. I dalje će uveseljavati prolaznike na ulici koji ga rado slušaju

VIDEO

Na ulicu ću se vratiti pa makar završio i u Hollywoodu. Ulica mi daje slobodu, na njoj sam sretan, zadovoljan, rekao je Krešimir Baričević (53).

Ulični svirač, koji je dao otkaz u državnoj firmi nakon 22 godine kako bi mogao svirati na cesti, osvojio je treću nagradu publike na Splitskom festivalu s pjesmom “Naći ću svoj mir”.

Vjekoslava (54) i Tonči Huljić (55) napisali su mu ljubavnu baladu koja govori o Krešimirovu životnom putu i njegovoj supruzi Tatjani, koja je prije tri godine preminula od posljedica karcinoma dojke. Baričević i Huljić upoznali su se u splitskoj Marmontovoj ulici, gdje je Krešimir svirao gitaru. Huljić ga je satima nagovarao da se prijavi u show “Nikad nije kasno”, u kojem je bio šef žirija. Krešimir je na kraju pobijedio u showu i osvojio 50.000 kuna, od kojih je dobar dio podijelio prijateljima.

kresimir_baricevic

- Sretan sam zbog nagrade publike na Splitskom festivalu iako sam tijekom nastupa mislio da pjesmu izvodim loše. No kad sam se probudio idućeg jutra i pogledo snimku nastupa, izgledao sam bolje nego što su bile moje impresije na pozornici. Odmah mi je bilo lakše - iskren je Krešimir. Proglašenje pobjednika iščekivao je na splitskim Prokurativama u društvu Huljićevih.

- Netko je Tončiju poslao poruku da sam osvojio treće mjesto publike, na što se on zadovoljno nasmijao - rekao nam je Baričević.
Nakon što su mu prilazili čestitari iz publike, Tonči je poželio s Krešimirom nazdraviti na velikom uspjehu, no Baričević se ispričao jer godinama pije samo vodu.

- Daljnjih planova nemam, osim što sigurno znam da ću se vratiti sviranju na ulici. Planiram s kćeri Teom (17) nekoliko se dana odmarati kod rodbine na Pagu, a zatim se vratiti svojim prolaznicima koji me rado slušaju – zaključio je Krešimir.

Nekad je Baričević radio električarske poslove i kopao jame za plaću od oko 4000 kuna. Kao ulični svirač ljeti u samo dva tjedna zna zaraditi i po 8000 kuna. Od ljetne zarade s kćeri Teom živi cijelu godinu. Nosi staru demode odjeću, a hrane se skromno. Strogo pazi da ne bude u minusu. Krediti su, kaže, ljudima najveći neprijatelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

Filip i Tamara nikada bliži, a on joj pred svima priznao osjećaje: Ne želim te izgubiti. Stalo mi je
'BRAK NA PRVU'

Filip i Tamara nikada bliži, a on joj pred svima priznao osjećaje: Ne želim te izgubiti. Stalo mi je

Tamara iz showa 'Brak na prvu' smatra da su oboje krenuli sa zatvorenim vratima, ali to gleda pozitivno jer možda na kraju ne bi izgradili tako kvalitetan odnos

Danijela iz 'Braka na prvu' prije je imala više od 100 kilograma. Evo kako je tada izgledala
'NAMUČILA SAM SE'

Danijela iz 'Braka na prvu' prije je imala više od 100 kilograma. Evo kako je tada izgledala

Iako smo se ludo zabavljali, u sebi sam bila beskrajno tužna, napisala je među ostalim Danijela
Mate Bulić za 24sata: Thompson će pjevati u Imotskom, uspio sam ga nagovoriti! Vrijeme je...
STADION GOSPIN DOLAC

Mate Bulić za 24sata: Thompson će pjevati u Imotskom, uspio sam ga nagovoriti! Vrijeme je...

Thompson je posljednji put imao koncert 2022. godine. Pjevač se tad povukao iz javnosti i otkazao nastupe kako bi bio uz sina Antu Mihaela, koji je bio u ozbiljnom zdravstvenom stanju