Obavijesti

Show

Komentari 2

Ksenija rekorderka: Nitko u Puli nema filmova koliko i ona

Ksenija rekorderka: Nitko u Puli nema filmova koliko i ona
18

PULSKA KRALJICA Marinković je najtraženija hrvatska glumica koja igra u čak pet filmova koji se prikazuju na festivalu u Puli. Lani je postala dramska prvakinja zagrebačkog HNK

VIDEO

Glumica Ksenija Marinković (50) snima minimalno tri filma na godinu. Na Pula film festival doputovala je u jučer, a ostat će do kraja festivala jer će pet puta izlaziti na pozornicu.

5T9C0893

- U filmu ‘Sve najbolje’ Snježane Tribuson glumim slastičarku Vericu, ženu u srednjim godinama koja pati od usamljenosti i mašta o sretnijem životu, a slična me uloga dopala i u filmu ‘S one strane’ Zrinka Ogreste, u kojem igram s Lazarom Ristovskim - nabraja glumica, koja je prošle godine promijenila i matičnu kazališnu kuću.

Nakon 26 godina provedenih u Zagrebačkom kazalištu mladih, prošle godine postala je dramska prvakinja zagrebačkog HNK. Bivša supruga glumca Kristijana Ugrine (43), s kojim ima dvoje djece, postala je tako jedna od najtraženijih hrvatskih glumica.

Ovih dana u Puli će se prikazati i film ‘Dobra žena’, beogradske glumice i redateljice Mirjane Karanović, ali i dvije komedije ‘Ministarstvo ljubavi’, Pave Marinkovića i ‘Život je truba’ Antonija Nuića. Posljednjih godina često je igrala medicinske sestre, a za te se uloge posebno pripremala.

- Učila sam kako previjati rane i davati infuziju. Za ulogu slastičarke, srećom, nisam morala na tečaj. Kolače znam peći, a i ako nemam vremena, palačinke ili tiramisu će se uvijek naći na stolu - kaže glumica.

Tradicionalnim vatrometom započeo je 63. Pulski filmski festival

Uoči otvaranja crvenim tepihom prošetali su brojni uzvanici iz filmskog svijeta te političari, a među njima i glumica Matija Prskalo u crnoj haljini u društvu glumice Ecije Ojdanić, koja se pak pojavila u dugoj Severovoj haljini.

- Promoviram hrvatske dizajnere - rekla je dobro raspoložena Ecija.

U Pulu je stigao i glumac Bogdan Diklić te glumica Ksenija Marinković, a društvo im je pravio glumac Goran Navojec.

- Na festivalu u Puli se osjećam kao kod kuće. Više puta do sada bio sam na otvaranju, a osim što sam vodio, pjevao sam i svirao. Sada sam u jednoj ulozi na filmu tako da nemam tu vrstu treme - rekao je Navojec.

U VIP dijelu, uz brojne glumce i goste iz filmskog svijeta bio je i suprug predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Jakov Kitarović koji se odlično zabavljao u društvu ministra turizma Antona Klimana te predsjednice HGK ŽK Pula, Jasne Jaklin Majetić.

Kitarović nije bio raspoložen za izjave, a u Pulu je, neslužbeno doznajemo, stigao s djecom.

Nakon vatrometa gosti u Areni mogli su pogledati projekciju romantične komedije redateljice Snježane Tribuson "Sve najbolje".

Tijekom ceremonije otaranja Zlatnu Arenu za životno djelo dobila je jedna od najznačajnijih svjetskih redateljica i scenaristica Marta Meszaros, koja je i otvorila festival. Program otvorenja u Areni vodila je Barbara Kolar.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...