Show

Komentari 1

Kultno splitsko 'Judino drvo' od zatvaranja spasila GoFundMe kampanja, skupili su 2.500 eura

Kultno splitsko 'Judino drvo' od zatvaranja spasila GoFundMe kampanja, skupili su 2.500 eura

Prikupljenim novcem vlasnik kluba Miro Burić platit će najam prostora. Kaže nam kako se u ovoj pandemiji klubovi i njihov opstanak najmanje spominju, a nada se da će oni svoja vrata za goste otvoriti u srpnju

U pandemiji koronavirusa jednom ugostiteljskom sektoru je posebno teško. O njima se malo priča, a njihovo poslovanje je mahom na koljenima. Takva je priča i kultnog splitskog kluba "Judino drvo", omiljenog okupljališta svih željnih dobre vibracije. Zbog nemogućnosti plaćanja najma prostora morali su pomoć tražiti od svih onih koji žele da ovo mjesto postoji i nakon pandemije. Pokrenuli su GoFundMe kampanju i uspjeli su!

- Kampanja je završila prije nekoliko dana i jako smo zadovoljni kako su ljudi reagirali. Stvorila se baš neka dobra energija. Uspjeli smo skupiti 2500 eura, dobili smo donacija i mimo GoFundMe kampanje i uspjeli smo pokriti sve dugove za najam. Nadamo se da neće biti potrebno više na ovakav način apelirati na ljude – kaže nam Miro Burić, vlasnik kluba "Judino drvo".
Ne može dovoljno, kaže, zahvaliti svima koji su im dali vjetar u leđa i poslali im poruke podrške.
- Uskoro ćemo u klubu pokrenuti školu glazbe, plesa i glume. To nam je bio projekt odavno, ali sada smo to uspjeli dovesti do realizacije. Oni koji su zainteresirani za tečajeve sve informacije moći će pronaći na našim Internet stranicama. Pa i kad klub konačno počne raditi, škole će ostati. U sklopu kluba uskoro ćemo otvoriti i fast food. Radimo sve samo da preživimo – kaže nam Burić. Dodaje nam kako nije lako izdržati i održati se. Predugo sve ovo traje.


- Što se tiče klubova svjedoci smo da se nas najmanje spominje. Nitko nema sluha. Mi se samo možemo nadati da ćemo u srpnju otvoriti svoja vrata – kaže nam Burić koji trenutačno priprema najdraži mu projekt, "Barbarinac – Island of Love".

A da klubovima nije nimalo lako dokazuje i priča Split Circusa, jednog od od rijetkih klubova koji je bio pozornica i onim velikim, ali i amaterskim klubovima iz cijele regije. Oni su prošli tjedan zavijek zatvorili svoja vrata.

Najčitaniji članci