Obavijesti

Show

Komentari 0

'Legenda' u Londonu - deset mjesta koja morate posjetiti

'Legenda' u Londonu - deset mjesta koja morate posjetiti
4

Braća Kray, kriminalni šefovi londonskog podzemlja, o kojima je snimljen film 'Legenda', su svoj život proveli u Londonu. Ovo je 10 mjesta važnih za njih

VIDEO

1. The Blind Beggar

Jedna od poznatijih lokacija braće Kray, 'The Blind Beggar' u Whitechapelu je mjesto gdje je Ronnie ustrijelio Georgea Cornella . Premda su se tamo odvili takvi događaji, i dalje je uspješna ustanova. Što bi blizanci mislili o otmjenim hot dogovima koji se danas tamo serviraju, nije teško za pretpostaviti.

2. Pellicci’s Café

Ova popularna ‘prčvarnica’ na Bethnal Green Roadu je bila mjesto gdje ste uvijek mogli ugledati blizance. Kako je slogan tog puba i danas ‘Vidi Pelliccijev kafe i umri’, jasno je zašto su toliko voljeli to mjesto. Pelliccijev kafić se i pojavljuje u novom filmu Toma Hardyja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

3. Esmeralda’s Barn

Noćni klub na Knightsbridgeu kojeg su Krayevi pretvorili u kockarnicu. Priča se da je u njegovom kratkom radu od 1960.pa do zatvaranja 1963. i britansko plemstvo redovno pohodilo njegove kockarske stolove. U međuvremenu je na tom mjestu nastao hotel s pet zvjezdica, The Berkeley.

4. Sud u ulici Bow

Među mnogim tuženicima ovog suda su se našla i braća Krays. To ih je svrstalo u izvrsno društvo drugih poznatih koji su se našli na tom sudu. Kroz njegovo 266 godina dugačko postojanje, mnogi slavni su tuda prošli. Oscar Wilde, Emmeline Pankhurst, general Pinochet i Giocomo Casanova, da spomenemo samo neke. Dvije tisuće i šeste godine se zatvorio i namjera je da ga se prepravi u luksuzni hotel.

5. Tower of London

Sredinom dvadesetog stoljeća, 1952. godine, blizance je sud bacio u Tower of London na služenje zatvorskog roka jer se nisu odazvali na odsluženje vojnog roka. Time su braća Kray postali jedni od zadnjih koji su tamo služili kaznu u skoro devet stotina godina koliko je ta ustanova imala takvu funkciju.

VIDEO

6. Repton Boys Club

Kao i mnogi mladi koji su odrastali u East Endu, braća Kray su bili pasionirani boksači i trenirali su u Repton Boys Clubu . Klub postoji od 1884. godine i mnogi poznati boksači su tamo naučili svoj zanat. Poznate scene iz filma ‘Lopovi, ubojice, i dvije nabijene puške’ su snimljene u tom klubu.

7. The Carpenter's Arms

Blizanci su kupili ovaj pub u ulici Cheshire 1967. godine, kao poklon za njihovu majku, Violet. Premda je tada bio ustanova upitnog karaktera, mnogo se promijenilo pa je 'The Carpenter's Arms' sad posve ugodan restoran, koji poslužuje kako puževe u vinskom umaku, tako i obične sendviče.

8. 97 Evering Road

Reggie Kray je u ovom stanu u Stoke Newingtonu ubio Jacka “the Hat” McVitiea 1967. godine. Tijelo je isprva bačeno ispred crkve St. Mary u Rotherhithe, no onda je nestalo. Navodno je bačeno u more, no svjedoka za to, začudo, nema.

9. Wilton Music Hall

Posljednji preživjeli primjerak iz ere velikih koncertnih hala, sagrađen 1859. godine, još stoji i još se u njemu održavaju priredbe. Wilton Music Hall smo mogli vidjeti u filmu ‘Krayevi’ iz 1990. godine, gdje su braću Kray glumila braća Kemp iz grupe ‘Spandau Ballet’.

10. St Matthew’s Church

Mise zadušnice za oba brata su održane u ovoj crkvi iz osamnaestog stoljeća.

Film u CineStar kina stiže 8. listopada u distribuciji Blitz film i video.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica
Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'