Show

Komentari 23

Legendarni britanski glumac John Hurt umro u 78. godini

Legendarni britanski glumac John Hurt umro u 78. godini

Tijekom karijere duge šest desetljeća, Hurt je dva puta bio nominiran za Oscara, za uloge u filmovima 'Čovjek slon' i 'Ponoćni ekspres'

Legendarni britanski glumac Sir John Hurt umro je u dobi od 77 godina nakon dugotrajne borbe s rakom gušterače, objavio je u subotu njegov agent.

- Ne bojim se smrti. Naravno da sam razmišljao o tome. Svi smo samo 'prolaznici' - rekao je u intervjuu prošlog ljeta. Glumac je tada bio vrlo pozitivan te je izjavio da se ne osjeća loše i da liječenje ide u dobrom smjeru.

Tijekom karijere duge šest desetljeća, Hurt je dva puta bio nominiran za Oscara, za uloge u filmovima 'Čovjek slon' i 'Ponoćni ekspres'. Mlađa publika pamti ga kao Mr. Ollivandera u seriji filmova o malom čarobnjaku Harryju Potteru, a značajne uloge ostvario je u filmovima 'Alien', '1984' i mnogim drugima. Posljednji film koji je snimio je onaj o udovici Johna F. Kennedyja, koji trenutno igra u kinima.

 

Dobio je i nagradu Zlatni globus, te četiri nagrade BAFTA-e, uključujući i nagradu za životno djelo. Za njegove zasluge u kulturi britanska kraljica Elizabeta proglasila ga je vitezom 2015. godine.

Ženio se tri puta, a iza sebe je ostavio suprugu Anwen Rees-Myers i sinove Nicka (23) i Sashu (26) koja je dobio u braku s drugom suprugom Joan Dalton.

Najčitaniji članci