Obavijesti

Show

Komentari 170

Prince umro u 58. godini, svoj zadnji koncert održao u subotu

Prince umro u 58. godini, svoj zadnji koncert održao u subotu
6

Glazbenik punog imena Prince Rogers Nelson pronađen je mrtav na svom imanju u Minnesoti u jutarnji satima, potvrdili su izvori za američki portal TMZ

VIDEO

Prince je umro u 58. godini života. Krajem prošloga tjedna, hitno je hospitaliziran zbog, kako su rekli njegovi prijatelji, gripe. U petak mu je naglo pozlilo u privatnom zrakoplovi kojim je putovao na koncert, piše TMZ. Zrakoplov je tada hitno sletio u Illinois. 

Oko 16 sati, po našem vremenu, na imanju glazbenika viđena je policija i mrtvozornik. Izvori su za Fox potvrdili da se radi o Princeu. 

Dobitnik 7 Grammy nagrada posljednjih je nekoliko tjedana patio od simpotma gripe, no vjerovalo se da se oporavlja, sve dok mu nije pozlilo krajem prošloga tjedna. U bolnici je tada proveo tri sata te je pušten na kućnu njegu. 

Posljednji put je viđen u javnosti na koncertu u Minnesoti u subotu. Došao je, piše Daily Mail, kako bi potvrdio da je dobro, jer se pročulo da je dan ranije bio u bolnici u lošem stanju.  Okupljenima je navodno poručio: 'Još nekoliko dana ne trošite molitve na mene'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prince je rođen 1958. godine u Minnesoti, a svoju glazbenu karijeru započeo je već u 8. godini, kada je počeo pisati vlastite pjesme. Nakon što je snimio nekoliko pjesama sa svojim nećakom u sklopu grupe 94 East, 19-godišnji Prince snimio je nekoliko demo singlova. 1978. godine, izdao je svoj prvi samostalan album naziva 'For You' s menadžerom Owenom Husneyjem. 

Njegov drugi album 'Prince' iz 1979. godine bio mu je prvi veliki komercijalni hit, zahvaljujući singlovima 'I Wanna Be Your Lover' i 'Why You Wanna Treat Me So Bad?'.

Globalno zvijezdom učinio ga je album '1999', objavljen 1982. godine.

Zahvaljući svom prepoznatljivom glazbenom stilu, Prince je tijekom 40-godišnje glazbene karijere prodao više od 100 milijuna albuma. 

Njegov najpoznatiji album 'Purple Rain', izdan je 1984. godine, a poslužio je kao soundtrack filmu istog imena kojeg je režirao Albert Magnoli. Glazbeniku je to ujedno bila i prva filmska uloga, a i jedina u filmu kojeg nije sam režirao. 

 

Tijekom karijere, Prince je snimio 29 studijskih albuma. Osim što je pisao i skladao vlastitu glazbu, svirao je i gitaru, klavijature te bubnjeve. 

Prince se oženio za plesačicu Mayteu Garciju 1996. godine, a njoj je posvetio i pjesmu 'Most Beautiful Girl in The World'. Par se rastao 2000. godine. Iduće godine, Prince je oženio Manuelu Testolini, a brak je došao svome kraju 2006. godine. Glazbenik nije imao djecu. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 170
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac