Obavijesti

Show

Komentari 11

Legendarni holivudski zavodnik kojem je jako smrdjelo iz usta

Legendarni holivudski zavodnik kojem je jako smrdjelo iz usta
1

Clark Gable rođen je na današnji dan 1901. godine. Oženio se pet puta, ali nakon smrti svoje treće supruge potpuno se slomio. Izgubio je 10 kilograma i nikad više nije bio isti

VIDEO

Jedan od najpoznatijih glumaca svih vremena Clark Gable, rođen je 2. veljače. Na rodnom listu zabunom su mu upisali krivi spol, a njegova majka preminula je od tumora mozga samo nekoliko mjeseci nakon poroda.

 

A photo posted by Clark Gable❤ (@clark_gable_pics) on

Kad je napustio srednju školu u dobi od 16 godina, otišao je raditi u tvornicu guma u Ohio. Bio je uvjeren da će se kao i njegov otac, koji je radio na naftnoj bušotini i bio farmer, cijeli život baviti fizičkim radom. Jedne večeri, nakon smjene u tvornici, Gable je pogledao predstavu 'The Bird of Paradise'.

Toliko je uživao da je tada odlučio kako će postati glumac. Svoj san pokušao je ostvariti tako što je prihvatio neplaćeni posao u kazalištu, ali njegov plan nakratko je prekinut kada je 1919. godine preminula njegova maćeha. Tada je otišao pomagati ocu u Oklahomu. 

Brak s uglednom kazališnom učiteljicom pomogao mu je u usponu

Nakon tri godine, s ocem se ipak pozdravio i pridružio se putujućem kazalištu koje je ubrzo bankrotiralo, a Gable je ostao u Montani. Stopirao je te stigao u Oregon gdje se pridružio novom kazalištu i upoznao intendanticu Josephine Dillon. Dillon je bila bivša glumica i ugledna kazališna učiteljica starija čak 17 godina od Gablea. Ubrzo su se vjenčali i preselili u Hollywood. No, njihov brak nije dugo potrajao.

Dillon je sve više bjesnjela jer je Clark gradom tulumario s bogatom Riom Langham koja je za njega činila više nego što je Josephine mogla. Davala mu je novac, kupovala mu odjeću, plaćala mu je popravak zubi i upoznavala ga sa svojim bogatim prijateljima. Ria je inzistirala na braku pa je Gable požurio rastati se od Dillon koja to nije odmah prihvatila. Proces rastave je odužila kako bi zagorčala život Riji i Gableu.

Službeno su se rastali tek 1. travnja 1930. godine, a Ria i Gable vjenčali su se u srpnju 1931. godine. No ni taj brak nije potrajao jer je zbog uspjeha koji je postigao Gable upoznavao sve više žena. Rastali su se već u ožujku 1934. godine. 

Zbog scene vođenja ljubavi postao je MGM-ova najveća filmska zvijezda

Nakon što je potpisao ugovor s Irvingom Thalbergom iz filmske kompanije MGM, glumio je s Joan Crawford u filmu 'Dance, Fools, Dance', a publika ga je zavoljela iz uz Normu Shearer u filmu 'A Free Soul'. Poslije scene vođenja ljubavi s Jean Harlow u filmu 'Red Dust' Gable je postao MGM-ova najveća filmska zvijezda.

Tijekom snimanja filma 'Dancing Lady' 1933. godine, Gable je dobio pyorrheu - gnojnu upalu desni zbog čega je morao ukloniti gotovo sve svoje zube. Infekcija se proširila pa je dotakla i žučni mjehur zbog čega je Gable bio hospitaliziran. Nakon oporavka snimio je komediju 'It Happened One Night'. Za ulogu u filmu dobio je i Oscara.

Godine 1939. Gable se pojavio u svom najpoznatijem filmu 'Zameo ih vjetar'. Uloga Rhetta Butlera, profitera i buntovnika, priskrbila mu je titulu 'Kralja Hollywooda'. U to vrijeme kružile su priče da je Gableu smrdjelo iz usta, a to je potvrdila i njegova partnerica iz filma.

'Njegov dah je bio grozan'

- Ljubiti Clarka Gablea u filmu i nije bilo baš uzbudljivo. Njegov dah je bio grozan - rekla je. Iako su mnogi smatrali da je to zbog njegove loše higijene, uzrok je vjerojatno ležao u gnojnoj upali zbog koje je uklonio većinu zubi.

Bio je obožavan od strane žena, ali i muškaraca. Jedna od žena bila je i Carole Lombard. Rođena kao Jane Alice Peters, Carole je s majkom iz Indiane preselila u Kaliforniju. Filmski redatelj uočio ju je dok je u ulici sa susjedima igrala bejzbol, a jednogodišnji ugovor potpisala je 1921. godine kad je imala samo 12 godina.

Krajem 20-ih filmovi su iz nijemih prelazili u zvučne. Dok je karijera nekih glumaca naglo završila zbog njihovih naglasaka, loše dikcije i glasa koji nije zvučao ugodno, Carole je imala svijetao, svjež i seksi glas koji joj je omogućio uspješan prijelaz u ovom razdoblju. 

S Carole je glumio u filmu 'No Man of Her Own' 

Uloga u filmu 'No Man of Her Own' iz 1932. godine, dovela je Carole prvi put pred Gablea. Glumica je tada još bila u braku s glumcem Williamom Powellom, a njihova ljubav trajala je sve do 1936. godine.

Gable i Carole ozbiljnu vezu započeli su tek četiri godine kasnije kada je John Hay Whitney organizirao kostimiranu zabavu u Hollywoodu. Gosti su morali doći odjeveni u nešto bijelo. Carole, koja je imala smisla za humor, na zabavu je stigla u bolničkim kolima, a na tulum su je unijeli na nosilima. Ona i Gable obnovili su svoje prijateljstvo.

Lombard je poginula u avionskoj nesreći, imala je samo 33 godine

Par se vjenčao 1939. godine, a Carole, koja je preminula 1942. godine, bila mu je treća žena. Brak s njom bio mu je najsretniji period života. Bili su nerazdvojni, a Clark je obožavao šarmantnu, mladenačku i iskrenu osobnost svoje supruge. Zajedno su stvorili stabilan obiteljski život što im je oboma nedostajalo. Živjeli su na ranču u Kaliforniji, a uzgajali su piliće, konje te imali 'brdo' mačaka i pasa.

U siječnju 1942. godine Carole je avionom putovala doma sa svojom majkom i glasnogovornikom Ottom Winklerom. Taman je završila svoj 57. film 'To Be or Not To Be', a vraćala se s uspješne promotivne turneje kad je njezin avion udario u planinu u blizini Las Vegasa. Preminula je sa samo 33 godine, a kao uzrok nesreće spominjala se pogreška pilota. U avionu su bila 22 putnika i svi su poginuli.

Poslije njezine smrti Gable više nikad nije bio isti

Gable je stigao na mjesto nesreće kako bi identificirao njezino tijelo, a kad se vratio na njihov ranč, tugovao je u samoći. Mjesec dana kasnije vratio se u studio raditi na svom novom filmu 'Somewhere I'll Find You'.

Od tragedije je izgubio skoro 10 kilograma te je bio slomljen i psihički i fizički. No svejedno je bio profesionalan za vrijeme snimanja. Glumio je u još 27 filmova i ženio se još dva puta, ali nikad više nije bio isti. Carolina smrt ga je slomila. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom
ZABLISTAO NA PROMOCIJI

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom

Tajnu svog izgleda, Viktor Živojinović krije u promjeni životnog stila koju je donio prije nekoliko godina. Usredotočio se na zdravu prehranu i redovito vježbanje
Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško