Obavijesti

Show

Komentari 28

Legendarni komičar Jerry Lewis umro u 92. godini života

Legendarni komičar Jerry Lewis umro u 92. godini života
2

Jerry Lewis umro je u svom domu u Las Vegasu u 9 sati ujutro po lokalnom vremenu. Komičar koji je karijeru započeo u tandemu s Deanom Martinom, imao je 91 godinu

VIDEO

Jerry Lewis ostavio je iza sebe sedmero djece koje je imao s dvije različite žene. S pjevačicom Patti Palmer bio je u braku 36 godina, a rastali su se 1980. Plesačicu SanDee Pitnick iz Las Vegasa oženio je 1983. s kojom je ostao do smrti. 

 

Lewis je u lipnju završio u bolnici zbog infekcije mokraćnog sustava. Njegova obitelj navodi da je glumac umro prirodnom smrću. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bio je poznat po svojoj slapstick komediji koju je pedesetih godina prošlog stoljeća prvo izvodio s Deanom Martinom, s kojim je nastupao i na radiju, kao i na vrlo ranim televizijskim emisijama.

Nakon nekoliko snimljenih televizijskih emisija, prebacio se s Martinom i na filmska platna, gdje se njegov humor pokazao hitom. Partnerstvo s Martinom trajalo je sve do 1956. godine. Do tada su snimili 16 filmova.

Poslije raskida ovog partnerstva Lewis je izgradio vrlo bogatu samostalnu karijeru, tijekom koje je imao iznimno uspješne komičarske nastupe diljem svijeta. Postao je jedan od najplaćenijih glumaca u Hollywoodu. Zapažen uspjeh ostvario je filmom Kralj komedije 1983., u kojem on tumači relativno ozbiljnu ulogu,  a komična je pripala glumcu Robertu de Niru. 

Od 1970. godine se čak okušao i u režiji, no ono što je ipak obilježilo njegove kasnije dane jest njegov izniman humanitarni rad te doprinos istraživanju mišićne distrofije.

Tijekom tog pomaganja uspio je svojom požrtvovnošću prikupiti preko dvije i pola milijarde dolara za istraživanja. Komičar je donacije prikupljao vodeći emisije uživo, odnosno 'telethone', tijekom kojih su se slavne osobe javljale na telefone i primale donacije. Lewis je svoj 'telethon' vodio 44 godine. 

Godine 1995,. postao je najbolje plaćena zvijezda u povijesti Broadwaya kao Mr Applegate u mjuziklu  Damn Yankees.

Okušao se i kao pisac u čemu je također bio uspješan. Međutim, u kasnijem životu izazvao je kontroverze komentarima o rasi te krajnjedesničarskim stajalištima. 

Rođen je kao Joseph Levitch u Newarku u New Jersey u obitelji ruskih židova, a oboje roditelja bili su u showbusinessu i s njima je nastupao na sceni već kao petogodišnjak.

Poznatiji filmovi To je moj sin, Padobranci protiv volje, Mrtvi od straha, Uživaj život Jerry, Jerry u cirkusu, Šerif na divljem zapadu, Ludorije Jerryja Lewisa, Cinderfella.

Zanimljiva činjenica o Lewisu je njegova iznimna popularnost u Francuskoj.
 

Jedan od posljednjih intervjua

Lewis se često zbog svojih katkad opakih šala morao ispričavati. Britak jezik nije ga napustio ni pod stare dane. Prošle godine zadao je glavobolje novinaru Hollywood Reportera koji je radio intervju sa zvijezdama koje rade i nakon 90. godine života. 

Lewis, poznat po tome što je 'težak', snimateljskoj ekipi je satima naređivao kako da namjeste opremu u njegovu domu, a kada je intervju počeo, komičar je jedva odgovarao na pitanja. 

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje