Obavijesti

Show

Komentari 0

Legendarni Oi! punkeri The Business u Vintageu!

Legendarni Oi! punkeri The Business u Vintageu!
1

THE BUSINESS, Oi! punk divovi iz Londona održat će koncert u utorak, 10. ožujka u Vintage Industrial Baru. Prije njih nastupit će zagrebački bend Ciroza Jetre

VIDEO

Ulaznice po pretprodajnoj  cijeni od 30 kuna možete kupiti u Dirty Old Shopu i Vintageu, a na dan koncerta koštat će 50 kuna.

It's Oi!, it's punk, it's rock 'n' roll... it's The Business - kultna četvorka koja je na ulice južnog Londona prvi put stupila krajem 1979. godine pa zajedno s kolegama Angelic Upstarts, Blitz i The 4-Skins postala predvodnik novog vala britanskog punka koji je pod njihovim vodstvom postao žešći no ikad i koji je više no ikad prenosio streetwise poruke. 

Predvođeni jedinstvenim Mickyjem Fitzom, The Business se nerijetko dovode u vezu s ranom američkom hardcore scenom. Iako žestoki, njihove pjesme su himnične na čemu mogu zahvaliti svojim prethodnicima Sham 69. Prvi koncert odsvirali su 1981. godine kao support bend The 4-Skinsima što ih je dovelo u prisan odnos s Oi! scenom. Kako je pak Oi! pokret često krivo etiketiran kao desničarski i rasistički, The Business su na turneji 'Oi Against Racism and Political Extremism.. But Still Against The System' očito zauzeli stav protiv bilo kakvog političkog ekstremizma.

Za njihov najveći hit objavljen u posljednje vrijeme slovi pjesma ‘England 5 – Germany 1’ koja je nastala kao rezultat kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo 2001. godine.

Usprkos čestim preinakama u postavi, gotovo da i nema dijela svijeta u kojem The Business nisu svirali pa je tako bend koji je prve korake napravio po zapučcima londonskih ulica i pubova postao izuzetno važan dio globalne punk scene čiju energiju i tridesetogodišnje iskustvo nikako ne bi smjeli propustiti pogledati na koncertu u svojem gradu i klubu.

https://www.facebook.com/TheBusinessOi?fref=ts

https://www.youtube.com/watch?v=fZWE4thApfE 

CIROZA JETRE je nastala 2000. godine. Uz manje izmjene članova i dalje sviraju u trojcu Picek-bas, Crni-gitara, Tomek-vokal, od nedavno Lule-bubanj uz podršku Janka iz SpokOi-a na drugoj gitari. Ove godine obilježavaju 15 godina postojanja benda. Za sebe kažu da su najzagrebačkiji DRUNK STREET PUNK bend! Sviraju svoje stvari, uz pokoju obradu, samo pank za dušu ! 

https://www.facebook.com/pages/Ciroza-Jetre/353891977970040

https://www.youtube.com/watch?v=HTrLzgQRmWE

Fb event: https://www.facebook.com/events/420507258103312

Yt najava: https://www.youtube.com/watch?v=wBTACkz24PU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom
ZABLISTAO NA PROMOCIJI

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom

Tajnu svog izgleda, Viktor Živojinović krije u promjeni životnog stila koju je donio prije nekoliko godina. Usredotočio se na zdravu prehranu i redovito vježbanje
Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško