Show

Komentari 0

Leonora Surian Popov: 'Moja Evita nije poput Madonnine...'

Leonora Surian Popov: 'Moja Evita nije poput Madonnine...'

Leonora Surian Popov prije premijere mjuzikla ‘Evita’ pročitala je sve knjige i odgledala filmove o prvoj dami Argentine

Velika mi je čast što sam dobila priliku zaigrati Evu Peron. Ne mogu, a da se ne divim toj ženi koja je, iako mlada i neiskusna, postala toliko moćni vođa nacije da su nakon njezine smrti morali maknuti njezino tijelo iz Argentine jer je i dalje bila prejaki simbol, govori nam Leonora Surian Popov (42).

Prije premijere u riječkom HNK “Ivana pl. Zajca” 15. siječnja glumica je, kaže, imala tremu, ali je jedva čekala kako će publika reagirati. A publika je, ističe, uživala u domaćem uprizorenju svjetski poznatog mjuzikla “Evita”. Peron je, govori Leonora, kompleksan lik.

- Moja je priprema počela istraživanjem njezina života, rada, čitanjem biografije... Kako je riječ o mjuziklu vrhunskog skladatelja A. L. Webbera, drugi korak je bio naučiti i ‘staviti u glas’ skladbe. Budući da je sve pjevano, veliki izazov je bio uprizoriti što vjernije tako karizmatičan lik kroz songove. Imali smo sreću jer smo radili s redateljicom Renatom Carolom Gaticom, koja je i Argentinka, tako da je od početka imala jasnu viziju kako želi predstaviti našu Evitu - priča glumica, koja je pogledala i film s Madonnom i Antonijem Banderasom.

- Naša Eva je drukčija od one u tom filmu. Redateljica je inzistirala da ona bude iz naroda, iskrena, ali ne proračunata - kaže. Predstava je rasprodana, a jako se veseli što 8. ožujka stižu u zagrebačku Koncertnu dvoranu “Vatroslava Lisinskog”. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Najčitaniji članci