Obavijesti

Show

Komentari 0

Lidija iz Cavtata osvojila 18.000 eura uz pomoć supruga, a Tarik joj poručio: Iskoristili ste ga!

Lidija iz Cavtata osvojila 18.000 eura uz pomoć supruga, a Tarik joj poručio: Iskoristili ste ga!
3

S velikom je lakoćom stigla do 10. pitanja. Nije znala kroz koju državu, od prvog izdanja 1979. do danas, natjecatelji relija Dakar nisu projurili...

Najbolja u prvoj večerašnjoj igri "Najbrži prst" bila je Lidija Brtan. Kako je sama rekla originalno je iz Cavtata, ali već skoro 20 godina živi u Zagrebu. Došla je zbog fakulteta, a ostala zbog posla i ljubavi. Po struci je profesorica španjolskog i mađarskog jezika, ali ne radi u struci, radi uredski posao.

POGLEDAJTE VIDEO:

S velikom je lakoćom stigla do 10. pitanja za prelazak drugog praga. Nije znala kroz koju državu, od prvog izdanja 1979. do danas, natjecatelji relija Dakar nisu projurili? Ponuđeni su odgovori: kroz Argentinu, kroz Španjolsku, kroz Tajland ili kroz Saudijsku Arabiju.

Lidija je na ovom pitanju odlučila pozvati džokera, svoga supruga. On je sugerirao da se radi o Tajlandu, ali je isto tako rekao da nije sto posto siguran. Prihvativši suprugovo mišljenje osvojila je 5.000 eura.

- Iskoristili ste supruga, pred svima nama! - rekao joj je voditelj Tarik Filipović u šali.

Na 13. pitanju upitana je koji pojam u javnu uporabu ulazi 1898., za Dreyfusove afere u Francuskoj? Demagog, boem, intelektualac ili snob. Iskoristila je i posljednji džoker 'pitaj publiku'. Nije htjela gađati i riskirati, te je odustala osvojivši iznos od 18.000 eura.

Zagrepčanin odustao na pitanju za 34.000 eura. Znate li vi čija je rodna kuća u Hižakovcu?
Zagrepčanin odustao na pitanju za 34.000 eura. Znate li vi čija je rodna kuća u Hižakovcu?

Sljedeći nasuprot Tariku sjeo je 38-godišnji ljekarnik Marko Magaš iz Zadra. Na devetom pitanju trebao je znati što se jede nakon glavnog jela, tj. što je desert?: anelli, cannoli, rigatoni ili tortiglioni. Nije znao odgovor pa je zatražio pomoć publike koja je sa 21% glasovala za anelle, 68% za cannole, 3% za rigatone i 8% za tortiglione. Obzirom da je postotak za odgovor B- cannoli bio visok, odmah je prihvatio mišljenje publike i osvojio 2.500 eura. 

Za prelazak drugog praga trebao je reći koji je Vatreni na prošlom SP-u, uz Livakovića proveo najviše vremena na terenu? Brozović, Perišić, Gvardiol ili Modrić. Pozvao je džokera koji je rekao da nije siguran, ali misli da je Modrić igrao najviše. Marko je odlučio odustati i uzeti osvojeni iznos od 2.500 eura. Da je kojim slučajem odgovarao rekao bi Gvardiol i bio bi u pravu.