Obavijesti

Show

Komentari 0

Lili Gee: 'Sa svirke još jurimo na naše 'prave' poslove! Različiti smo svjetovi, a bend nas spaja'

Lili Gee: 'Sa svirke još jurimo na naše 'prave' poslove! Različiti smo svjetovi, a bend nas spaja'
3

Oni su glazbeni tim okupljen u bend Lili Gee, na čijim svirkama se mladi zaljube pa ih zovu da im sviraju na svadbama. Veže ih Šibenik, ali sviraju ‘svugdje i svagdje’

VIDEO

Djelatnik policije, direktor Turističke zajednice, freelancer fonetičarka i odgojitelj u vrtiću već pet godina sviraju u rock bendu Lili Gee. Goran Radoš (bubnjar), Krešimir Šakić (gitarist), Lidija Graovac (vokal) i Miro Odak (gitarist), kako kažu, ''rade svugdje i svagdje'', ali muzika je ono što ih povezuje.

- Svi imamo već neke karijere jer nismo baš u cvijetu mladosti, ali muzika nam je poveznica koja nas vuče iz različitih svjetova - govori nam Šakić, direktor Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.

Bend je nedavno objavio singl ''Funk Punk'', kojim najavljuju treći album ''Lilith''. U pjesmi Lidija kroz zarazan funk ritam optimistično pjeva o tome kako ''sluša ritam srca svog'' i ''leti iznad svega i pobjeđuje zlo''. Lidija je diplomirani turkolog te je svojevremeno prevodila turske sapunice. Godinama je pjevala kao prateći vokal Soul Fingersa, no prije tri godine odlučila se još više posvetiti glazbi. Ona i Miro bend su pokrenuli 2018. godine, a potom pozvali bubnjara Gorana i drugoga gitarista Krešimira.

- Miro i ja smo se upoznali u prvom razredu osnovne škole u Šibeniku. Prvu probu smo odradili 1989. godine. Nama je ovo treći bend. Prvo smo imali srednjoškolski, a drugi tijekom studija, koji je stao mojim povratkom u Šibenik. Ostala ekipa je iz Zagreba - priča nam direktor. Neprospavane noći zbog svirke ne predstavljaju im problem u obavljanju radnih obaveza.

- Da se to izgurati. Ako je svirka kraća, ujutro dođemo na posao, ako je duža, uzmemo slobodan dan. No najčešće su gaže vikendom - kaže Šakić. Probe su im uglavnom u Zagrebu. Vježbaju sami, a dosta toga rješavaju online.

- Dugo smo skupa. Vrijeme nam nije problem pa uspijevamo raditi na distanci - kaže gitarist. Zovu ih i na svadbe, iako ne sviraju tipičnu svatovsku glazbu. Kod njih uglavnom prevladavaju pop, punk i rock.

- Više gostujemo s našim pjesmama. Jednom su nas zvali mladenci koji su se upoznali na našoj svirki. To je bilo baš posebno - prisjetio se direktor.

Kažu kako zarada nije velika, ali ono što zarade ulože na snimanje spotova i nove albume.

- Ne da se baš zaraditi. Previše je tu vremena da bi to bio hobi, ali premalo da bi bio posao. Osim Lidije, većina nas živi od drugih poslova. Dosta je skupo snimanje spotova i sama produkcija. Uglavnom od nastupa uspijevamo pokriti troškove - ističe Šakić.

A da se isplati ulagati u ono što volite, govore i liste radio slušanosti njihovih pjesama u regiji. Pjesma ''Skidam se'' bila je tri tjedna prva na ljestvici Hrvatskog radija 2. Singl ''Lutka'' bio je na drugome mjestu beogradskog Radija 202, a njihova najnovija pjesma ''Funk Punk'' trenutačno je prva na radijskim postajama u Crnoj Gori.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.