Obavijesti

Show

Komentari 13

Ljubav im je trajala 70 godina: 'To je bila žena koju sam crtao'

Ljubav im je trajala 70 godina: 'To je bila žena koju sam crtao'
10

Kako je Stan svojedobno rekao, Joan mu je bila inspiracija za kreiranje heroja koji su danas svjetski popularni. Nakon što ga je ohrabrila na početku karijere, nastala je 'Fantastična četvorka', njegov prvi veliki hit

VIDEO

Glumac i producent Stan Lee, koji je jučer preminuo u 95. godini života, početkom godine javno je otkrio da se bori s upalom pluća. U veljači je završio u bolnici zbog nepravilnog disanja i otkucaja srca, a tada je njegov glasnogovornik za TMZ izjavio da se Stan osjeća dobro. 

- Ostat će u bolnici nekoliko dana zbog pregleda - dodao je. 

U 2017., Lee je bio prisiljen otkazati dvije velike konvencije zbog neotkrivene bolesti, a američki mediji prenose da je imao i problema s vidom. 

Preminuo Stan Lee (95): Bio je genijalac i ikona svijeta stripa
Preminuo Stan Lee (95): Bio je genijalac i ikona svijeta stripa

Prošle godine, kada se počelo otkrivati od čega 'Spidermanov tata' boluje, njegova supruga Joan preminula je u 96. godini života. Par je bio u braku 69 godina, a upoznali su se četrdesetih godina prošlog stoljeća u New Yorku. 

- Kada sam bio mlad, nacrtao sam jednu djevojku, tijelo, lice, kosu. To je bila moja ideja kakva djevojka treba biti. Savršena djevojka - ispričao je svojedobno Stan. Njegov rođak je imao djevojku za njega, Betty, te ga je nagovorio da ju pita da idu na ručak. 

FILE PHOTO - Comic book creator Stan Lee kisses his wife Joan after she walked across his newly unveiled star on the Hollywood Walk of Fame in Hollywood

- Otišao sam kod nje, nije otvarala vrata, ali Joan je. Bila je model i kad sam ju pogledao, shvatio sam da je to djevojka koju sam crtao cijelog svog života. Zatim sam čuo engleski naglasak, a ja sam lud za njim. Rekla mi je 'mogu li ti pomoći', a ja sam ju gledao i mislio 'volim te' - ispričao Stan. Betty nikada nije upoznao, a Joan je izveo na ručak i zaprosio

Međutim, nije sve išlo po planu. Joan je tada bila u braku. Tijekom Drugog svjetskog rata, udala se za vojnika kojeg je znala samo 24 sata. Bila je nesretna, a tada je najbolji način da se razvede bilo preseljenje u Nevadu. To je i učinila, a nakon što je utvrdila prebivalište tamo, Stan je dobio njezino pismo. Otišao je na aerodrom i direktno kod nje. 

Vjenčali su se samo sat vremena nakon njezinog razvoda. U braku koji je trajao gotovo sedam desetljeća, par je dobio kćeri Joan Celiu (68) i Jan Lee koja je preminula kada joj je bilo samo tri dana. 

FILE PHOTO - Stan Lee, former president and chairman of Marvel Comics, and wife Joan gesture as they arrive at the 23rd annual Producers Guild Awards in Beverly Hills

Kako je Stan svojedobno rekao, supruga mu je bila inspiracija za kreiranje heroja koji su danas svjetski popularni. Kada je radio u 'Timely Comicsu', supruga mu je rekla da bi trebao pokušati nešto drugačije jer najgora stvar što se može dogoditi je otkaz, koji je i sam htio dati. Tako je nastala 'Fantastična četvorka', prvi veliki hit njegove karijere. 

Kralj 'cameo' uloga: Stan Lee je vrtlar, prodavač, prolaznik...
Kralj 'cameo' uloga: Stan Lee je vrtlar, prodavač, prolaznik...

- Prije me bilo sram zato što sam samo pisao stripove dok su drugi ljudi gradili mostove ili bili liječnici. Onda sam počeo shvaćati da je zabava jedna od najbitnijih stvari u ljudskom životu. Ako osjećaš da možeš zabaviti ljude, radiš dobru stvar - jednom prilikom je rekao Marvelov osnivač. 

Njegova velika podrška i ljubav, Joan, preminula je u srpnju prošle godine od posljedica moždanog udara kojeg je doživjela nekoliko dana prije smrti. 

NE VJERUJTE SVEMU ŠTO VIDITE: Prava istina o onim savršenim slikama fit djevojaka s Instagrama!

VIDI OVO! Meghan Markle ne smije otvarati svoje božićne poklone?!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...